Joan Sabaté entrega a l'Ajuntament de Tortosa una càmera d'Antoni Garcia, deportat a Mauthausen

Ho va fer durant un acte per recordar a les víctimes de l'Holocaust a l'Institut Cristòfol Despuig de Tortosa

Acte d'entrega per part de Joan Sabaté de la càmera d'Antoni Garcia, fotògraf tortosí deportat a Mauthausen  a l'Ajuntament de Tortosa
Acte d'entrega per part de Joan Sabaté de la càmera d'Antoni Garcia, fotògraf tortosí deportat a Mauthausen a l'Ajuntament de Tortosa | J.Jordan (Xarxes)
Aguaita.cat
29 de gener del 2024
Actualitzat a les 9:20h
El passat divendres l'InstitutCristòfolDespuig de Tortosa va celebrar el DiaInternacionalenCommemoraciódelDiadelesVíctimesdel'Holocaust que és el 27 de gener.

Durant l'acte el professor d'història, exalcalde de Tortosa i delegatdel governaTarragona, JoanSabaté va cedir a l'ajuntament una càmera propietat d'AntoniGarcia, fotògraftortosídeportat a Mauthausen. També va explicar a l'alumnat del centre com el germà d'Antoni li va fer entrega i li va dir que fes el que cregués convenient amb ella.

Finalment, el professor Sabaté, va decidit emprar la càmera com una manera pedagògica de recordarl'Holocaust i cedir a la ciutat un element patrimonial històric de gran rellevància, un gest molt emotiu que l'actual alcalde de la ciutat, JordiJordan va agrair, mentre va parlar de la importància de recordar a les minories i no oblidar fets històrics tan terribles.

L'acte va concloure amb una peça musical interpretada pel professor IgnasiIrazuzta i un alumne del centre, Fran.

Entre els assistents també va acompanyar a l'alcalde el regidord'educacióVíctorGrau.

Els alumnes han elaborat llambordes de memòria amb els noms de tots els ebrencs deportats a camps de concentració nazi per a què cap d'aquests tortosins que van viure de primera mà un patiment tan gran, caigui en l'oblit.