Agents del Seprona salven un gos que estava a punt de morir dos setmanes després de desaparèixer a Tortosa

L'animal tenia una pota trencada i no es podia moure ni alimentar-se, per la qual cosa es trobava a la vora de la mort per inanició

Un agent del Seprona amb el gos localitzat.
Un agent del Seprona amb el gos localitzat. | Cedida
Redacció
26 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:27h
El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil ha salvat un gos de raça bretó que es trobava perdut a Tortosa a la vora de la mort per inanició. El SEPRONA el va localitzar durant un dels seus serveis preventius en labors de protecció del medi ambient en una zona boscosa de Tortosa. L'animal presentava símptomes d'esgotament per inanició i tenia una pota posterior trencada.

Tot i que inicialment semblava tractar-se d'un cas d'abandó, finalment sembla que l'animal s'havia perdut, perquè fins i tot havia estat denunciada la seua desaparició feia dos setmanes. Segons la Guàrdia Civil, l'animal anava cap a una mort segura per inanició i per tenir la pota  trencada, que li feia impossible moure's per a alimentar-se o tornar amb el seu amo.

Els agents, van iniciar gestions a través del xip de què disposen estos animals, on consten dades com la identitat del seu propietari, i finalment el van localitzar i van avisar una protectora d'animals que va activar la presència de personal facultatiu veterinari per atendre el bretó i donar-li uns primers auxilis.

D'esta manera, es va saber que el seu propietari havia denunciat la desaparició del gos feia dues setmanes, ja que l'animal immediatament se'n va fer càrrec i el va traslladar a una clínica veterinària, on va ser tractat i alimentat.