El Consell Comarcal del Baix Ebre promociona les vies verdes i el turisme actiu al Fitur 2024

La Fira de Turisme té lloc a Madrid fins al diumenge 28 de gener

Els representants del Consell Comarcal del Baix Ebre al Fitur de Madrid
Els representants del Consell Comarcal del Baix Ebre al Fitur de Madrid | Consell Comarcal del Baix Ebre
Aguaita.cat
25 de gener del 2024
Actualitzat el 26 de gener a les 0:24h
El ConsellComarcaldelBaixEbre ha presentat a la FiraInternacionaldelTurisme  (FITUR), que se celebra fins diumenge a Madrid, la xarxadecaminsnaturals i vies  verdes que recorren la comarca, i que uneixen dos ParcsNaturals, amb totes les  seues activitats associades. “L’entorn paisatgístic que tenim li proporciona al  turista molts tipus d’activitats associades a la naturalesa que permeten una  experiència completa i sostenible”, ha explicat el PresidentdelConsellComarcal delBaixEbre, AntoniGilabert, que ha recordat durant la presentació a FITUR que  l’itinerari transcorre per una àrea declarada ReservadelaBiosfera.

També s’han  desplaçat a FITUR per promocionar els Camins Naturals - Vies Verdes Val de Zafán i  Carrilet de la Cava; així com el Camí Natural de l’Ebre, la vicepresidenta primera del  ConsellComarcal, MercèPedret i la vicepresidenta i conselleradeTurismeVia  Verda, RosaliaPegueroles

Les antigues estacions reconvertides en espais d’ús turístic, els atractius naturals,  les tasques de manteniment de la via que es realitzen des del Consell Comarcal del  Baix Ebre, la rehabilitació d’antics elements de la via i la il·luminació de l’espai són  alguns dels aspectes que el president del Consell ha exposat en la xerrada que ha  tingut lloc a FITUR. També ha detallat el treball conjunt que realitza el Consell  Comarcal amb les empreses per a la creació de productes turístics per promocionar  l’itinerari. “Els tres itineraris dels que gaudeix la comarca son un impuls  econòmic molt important, ja que ha proliferat un teixit de petites empreses  que ofereixen serveis cicloturístics, rutes gastronòmiques, culturals o  activitats esportives fluvials, que complementen l’estància dels usuaris”, ha dit  Gilabert. 

Els responsables del Consell Comarcal del Baix Ebre també han mantingut una  reunió amb el Ministerio de Agricultura, del qual depenen els Camins Naturals, i  s’han aconseguit diverses inversions per a les millores de les diferents vies de la  comarca. A més a més, a l’estand de Tourespaña es va organitzar una taula rodona, en la que va participar Gilabert, per defensar la importància d’un turisme actiu,  sostenible i desestacionalitzat, que s’integri amb la comarca i els seus habitants.