Els restauradors de Poble Nou i els Eucaliptus ja tenen els nous contenidors del porta a porta

L’inici de la recollida porta a porta de la fracció orgànica es farà a partir de finals de gener

Nous contenidors per a la fracció orgànica als locals de restauració de Poble Nou i Eucaliptus
Nous contenidors per a la fracció orgànica als locals de restauració de Poble Nou i Eucaliptus | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
22 de gener del 2024
Actualitzat a les 14:13h
Esta setmana, les tècniques ambientals del Copate (ConsorcidePolítiquesAmbientalsdelesTerresdel’Ebre) han iniciat el repartiment de contenidorsd’orgànica als bars i restaurants de PobleNou i Eucaliptus per a la recollidad’escombraries amb el sistemaportaaporta adaptat als establiments considerats grans generadors de brossa.

En total, una vintenadelocals de Poble Nou i Eucaliptus disposaran dels seuspropiscontenidors per a la fraccióorgànica on deixar les seues restes i els camions de recollida els hi passaran a buscar pels seus propis locals. Amb el canvi de model de recollidaselectiva es pretén augmentar la taxa de reciclatge per tal d’arribar als límits legals establerts per la ComissióEuropea, els quals determinen que cal assolir un 55% de la recollidaselectiva el 2025 i un 60% el 2030.

La recollida porta a porta als grans productors de Poble Nou i Eucaliptus és la primera fase de la modificació del sistema de recollida d’escombraries a la ciutat. En una segona fase s’implementarà la recollida porta a porta entre els grans productors del nucliurbàd’Amposta i s’instal·larà el tancament intel·ligent de tots els contenidors de la ciutat.