Liciten la redacció i execució del projecte Ròtula Delta, l'edificació del nord-est de la Ràpita

El pressupost de licitació és d'1,85 MEUR i es tramita d'urgència perquè té 2 MEUR de finançament dels Next Generation

Futur projecte d'edificació Ròtula Delta a la Ràpita
Futur projecte d'edificació Ròtula Delta a la Ràpita | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
22 de gener del 2024
Actualitzat a les 14:25h
L'AjuntamentdelaRàpita ha obert la licitació del contractemixt, de redacció i execució de l'obrad'urbanització i edificació de projecte RòtulaDelta.

 Es tracta d'un conjunt d'actuacions per transformar la zonanord-est del municipi, l'encreuament de la carretera de PobleNoudelDelta i la carreteraTV-3408 que connecta amb l'N-340, i la zona el passeigmarítim i la zonaportuària, amb el barrimariner del 'Xicago', l'equipament cultural del MuseudelaMardel'Ebre i la parcel·lahotelera del 'matadero'.

La zona serà també el quilòmetrezero del noutram de ViaVerda que la DiputaciódeTarragona construeix des de Roquetes. El pressupost de licitació és d'1,85MEUR. Les ofertes es poden presentar fins al 6 de febrer.

El projecte compta amb 2milionsd'euros de finançament dels fons europeus NextGeneration, motiu pel qual cal fer el tràmit d'urgència. El contracte tindrà una durada de deu mesos amb tres fases: un màxim de 45 dies per redactar el projecte bàsic, 15 dies per a la redacció del projecte d'execució i un termini d'execució de l'obra en una única fase, del 75% dels treballs en el quart trimestre del 2024, i la resta abans de final d'abril de 2025.
 
Les principals actuacions previstes són la restauració del canalCarlesIII per adaptar la infraestructura al canvi climàtic i prevenir inundacions a la zona urbana del front marítim amb la restauració de la resclosa. També s'urbanitzaran - amb un passeigurbà - els vorals de l'anticcanal de navegació i es connectarà amb el traçat del noutram de la ViaVerdadelaValdeZafán que ja es construeix.

RòtulaDelta també contempla un nouequipamentturístic anomenat 'SmartDestinationCentre', un espai en planta baixa d'uns 120 metres quadrats.

Tots els eixos conflueixen en la nova plaça 'EpicentreRòtulaDelta' que ha de poder encabir espectacles o actes públics a l'aire lliure, en la part posterior del Museu del Mar i en la part frontal de les restes dels antics magatzems del canal de navegació. També es preveu un edifici de serveis en continuïtat amb l'Smart Destination Centre.