Dos detinguts a Amposta en un operatiu per contraban de tabac, tràfic de drogues i robatori d'embarcacions

Desplegat un dispositiu amb set entrades i escorcolls simultanis en tres domicilis a Amposta i diverses ciutats del Camp de Tarragona

Operatiu policial conjunt, entre els Mossos i la Guàrdia Civil.
Operatiu policial conjunt, entre els Mossos i la Guàrdia Civil. | Mossos d'Esquadra
Redacció
20 de gener del 2024
Actualitzat a les 15:39h
Una investigació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès desarticular una organització criminal a Tarragona i les Terres de l'Ebre especialitzada en el contraban de tabac, tràfic de drogues i robatori d'embarcacions. En l'operatiu s'han detingut onze persones al llarg del darrer any i mig -cinc de les quals este passat dimarts- i s'han intervingut 250 quilos d'haixix, més de 22.000 euros en efectiu i 50.000 paquets de tabac. En la darrera fase de la investigació s'han fet set entrades i escorcolls al Camp de Tarragona i l'Ebre. L'actuació policial està tutelada pel jutjat d'instrucció 3 de Reus i continua oberta tot i que les últimes detencions la banda es dona per desarticulada.

La investigació va començar el setembre del 2022 arran d'informacions que apuntaven a l'existència d'una organització criminal establerta a Tarragona i les Terres de l'Ebre. Ja durant les primeres gestions, els Mossos d'Esquadra van coincidir en alguns punts amb una investigació de la Guàrdia Civil. Mitjançant la coordinació a CITCO, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, es va acordar fer una investigació conjunta.

Des del 2022 fins les darreres detencions efectuades dimarts s'havien produït dos actuacions policials rellevants contra esta organització criminal. La primera va ser el 15 de maig de 2023. Els policies van interceptar un transport de substàncies estupefaents des d'Almeria fins a Tarragona. Va ser a l'AP-7, a l'alçada de l'Ampolla, quan van detenir el conductor del vehicle que transportava cinc fardells de droga amb gairebé 230 quilos d'haixix. L'organització criminal utilitzava majoritàriament vehicles de lloguer per efectuar estos trasllats clandestins.