Bot posa en marxa el Cineclub Terra Alta per atreure els amants del cinema de tota la comarca

La presentació serà el dissabte 27 de gener, amb la projecció del documental Entre cendres i un debat posterior

La presentació tindrà lloc el dissabte 27 de gener a les 18 hores.
La presentació tindrà lloc el dissabte 27 de gener a les 18 hores. | Cedida
Sílvia Berbís
20 de gener del 2024
Actualitzat el 14 de febrer a les 9:58h
La vinculació de Bot amb el cinema és cada vegada més intensa. No només la sala de projeccions ha sobreviscut durant 60 anys ininterrompudament als canvis d’hàbits i tecnològics que s’han succeit, gràcies en bona part a l’esforç del veí Josep Mulet, sinó que en els últims anys també ha estat el bressol que ha vist aparèixer i créixer el festival in-FCTA, de la ma de l’actor Ivan Massagué. Amb estes arrels ja ben assentades ha arribat el moment de posar en marxa una nova iniciativa que ha de donar un nou impuls al municipi sobre la base del setè art. Es tracta del Cineclub Terra Alta, la proposta que s’ha decidit a tirar endavant l’Ajuntament conjuntament amb un grup de veïns que volen recollir i bufar la flama cinèfila que ha mantingut encesa durant dècades Josep Mulet.

“L’Ajuntament d’alguna manera recull la iniciativa amb la intenció de donar una oferta cultural constant de cinema, diversificada, i dirigida a un públic comarcal i fins i tot  intercomarcal”, ha explicat a l’Aguaita.cat l’alcaldessa, Núria Mulet.

Així, “el cineclub Terra Alta pretén fomentar, difondre i promoure l’afició i interès pel cinema a la comarca, a partir de l’impuls de l’Ajuntament però amb la participació d’un grup de veïns entre els quals i de forma destacada Josep Mulet, la persona que ha salut mantenir durant molts anys la pantalla encesa”, remarca. 

El cineclub inclourà projeccions per a tot tipus de públic, des del cinema més convencional i comercial fins a pel·lícules clàssiques i d’autor, a documentals, amb debats posteriors per exposar diferents punt de vista sobre els temes tractats, que s’intentarà estiguen relacionats amb la ruralitat des de diversos aspectes. També es buscarà atreure l’interès dels infants amb propostes familiars i amb projectes com el CineXic, un programa d’impuls del cinema infantil en català que ha posat en marxa Òmnium Cultural a través d’un circuit de sales arreu del territori. 

Presentació i primeres projeccions

La presentació pública del Cineclub Terra Alta tindrà lloc a la sala de cinema de Bot el dissabte 27 de gener a les 18h. A continuació es projectarà el documental “Entre cendres” sobre l’incendi forestal a la Ribera d’Ebre, de les directores Xènia Ciuraneta Rofes, Alba Francín Morales i Maria Pena Costa amb un col·loqui posterior. El diumenge 28 de gener a les 18h s’oferirà una sessió infantil amb la projecció de la pel·lícula d’animació francesa “Ratolins i Guineus”.