La rapitenca Georgina Matamoros, vicepresidenta mundial de la Jove Cambra Internacional

És la primera dona de la Jove Cambra de Catalunya que ocupa està posició

La rapitenca Georgina Matamoros durant un Congrés Internacional
La rapitenca Georgina Matamoros durant un Congrés Internacional | Cedida
Aguaita.cat
19 de gener del 2024
Actualitzat a la 13:56h
La rapitencaGeorginaMatamoros ha assumit el càrrec de vicepresidentamundial de la JoveCambraInternacional i s’ha convertit així en la primeradona de la JoveCambradeCatalunya que ocupa esta posició.

El nomenament es va materialitzar a Zuric el passat mes de novembre, i va significar per a la rapitenca la culminació d’un any molt destacat, tenint en compte que al gener havia assumit la presidència de la JCICatalunya, mentre que al novembre, en motiu de la celebració del Aniversari de la JCITerresdel’Ebre, va ser nomenada senadora.

L’activitatinternacional de la presidenta nacional de la JCI Catalunya ha estat constant des de la seua arribada a l’entitat, amb la participació a CongressosMundials (Goa, 2019) i en ConferènciesContinentals (European i American Conference 2023), i representant Catalunya i Europa en diferents actes institucionals. 

El dimecres15denovembre, GeorginaMatamoros va assistir al seu caucus públic davant membres cèlebres de la JuniorChamberInternational i va obtenir la millor qualificació. En la presentació del PresidentMundial2024 (Kaveen Kumart, JCI Índia), es va dur a terme l’assignació de països, de manera que, entre les tasques assignades, Matamoros haurà de vetllar pel creixement de l'organització a sis països europeus: Luxemburg, Sèrbia, Xipre, la RepúblicaTxeca, Mònaco i França. La vicepresidenta mundial també serà l’encarregada del programa estrella de l’entitat, els CreativeYoungEntrepreneur (CYE), uns premis per a fomentar l’emprenedoria i la innovació entre el jovent d’arreu del món.

La JCI és una ONG on joves de 18 a 40 anys de tot el món aprenen a assumir responsabilitats i a desenvolupar habilitats directives mitjançant el treball en projectes per a la comunitat. Forma part de la FederacióMundialdeJovesLíders i Emprenedors, amb presència a més de 120països.