Tortosa organitza una marxa exploratòria per analitzar l'espai urbà des d'una perspectiva feminista

Una vintena de dones participen en el recorregut per Remolins i el Rastre per identificar racons insegurs per a les dones. Es faran marxes a tots els barris

Preparació de la primera marxa exploratòria per observar la seguretat vers les dones als carrers de Tortosa
Preparació de la primera marxa exploratòria per observar la seguretat vers les dones als carrers de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
19 de gener del 2024
Actualitzat a les 10:53h
L'AjuntamentdeTortosa organitza marxesexploratòries amb l'objectiu d'elaborar una diagnosi sobre la percepció de seguretatalcarrer des d'una perspectivafeminista. Ahir va tenir lloc lloc la primera d'estes marxes als barris de Remolins i el Rastre i en què han participat una vintena de dones representants de diferents entitats i col·lectius, que s'ha dut a terme amb el suport del col·lectiuPunt 6, una cooperativa de treball formada per arquitectes, sociòlogues i urbanistes.

"En primer lloc hem fet un taller amb totes les dones participants i després hem sortit al carrer per dur a terme la part pràctica, per analitzar l'entorn des d'una perspectiva feminista", ha explicat la regidorad'IgualtatFeminismes, MarLleixà. Les marxes exploratòries són una eina metodològica que a partir de l'observació, l'experiència directa i la participació de les dones permet fer una diagnosi i recomanacions dels espais urbans en la vida quotidiana. "És una forma d'incorporar la perspectiva de gènere en el disseny de les ciutats", ha dit Lleixà.


Esta primera marxa exploratòria per analitzar l'espai urbà és una activitat que ha estat finançada pel departamentd'IgualtatiFeminismes, l'Ajuntament ha previst organitzar altres marxes a la resta de barris de la ciutat. Així, la previsió és fer-ne també a SantLlàtzer, elTemple, Centre i NucliAntic i Ferreries. Es tracta d'una acció que s'emmarca en el projecte de creació d'una xarxa per una Tortosa lliure de discriminacions i que són accions de prevenció recollides al LlibreBlancdePrevenció i al primer PlaNacionaldePrevenciódelesViolènciesMasclistes.