El temps d'este divendres: la Terra Alta, en alerta per neu

Segons el Meteocat, al llarg de tarda la cota de neu baixarà i acabarà situant-se entorn dels 200 metres a partir del vespre

Enguany han caigut dos nevades lleus a Caro, com es veu en esta imatge.
Enguany han caigut dos nevades lleus a Caro, com es veu en esta imatge. | Joel Dura
Redacció
18 de gener del 2024
Actualitzat a les 22:14h
Este divendres canvia radicalment la situació meteorològica a molts punts de Catalunya, i també a les Terres de l'Ebre, especialment a la Terra Alta. I és que després d'una tardor seca i càlida i un inici d'hivern en la mateixa línia, arriba la primera gran nevada generalitzada a Catalunya. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que la cota de neu baixe fins als 200 metres a la Terra Alta de cara al vespre, de manera que ha inclòs la comarca entre les deu catalanes que tenen risc de nevada, en este cas alt. La jornada serà risa amb núvols baixos i cauran les temperatures arreu.

En aquest sentit, el Meteocat ha activat les alertes de perill moderat a la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Maresme i el Vallès Oriental; alhora que l'alerta de perill alt a la Terra Alta. Serà a la tarda quan els flocs de neu caiguen amb més força tot i que plourà de manera generalitzada durant tot el dia.

Torna el fred hivernal

Pel que fa a les temperatures a les quatre capitals del país, el Meteocat indica que a Barcelona ciutat es registraran 7 graus durant la primera meitat del dia, que s'enfilaran fins als 13 a la tarda. A Girona les temperatures cauran fins als 3 graus al matí i arribarà als 10 a la tarda. A Lleida, es registraran 5 graus a primera hora i 7 després de dinar, mentre que a Tarragona, el mercuri s'elevarà des dels 7 graus matinals fins als 13.