«Històries de la primària», la nova sèrie documental al 3Cat amb participació ebrenca

La sèrie documental s’estrena esta nit amb un capítol dedicat a l’atenció rural on apareixen els consultoris de Vinebre i de la Torre de l'Espanyol

Acte de presentació de la nova sèrie documental del 3CAT
Acte de presentació de la nova sèrie documental del 3CAT | Departament de Salut
Aguaita.cat
18 de gener del 2024
Actualitzat a les 12:28h
​‘Històriesdelaprimària’ és la novasèriedocumental que retrata des de dins l’assistènciaprimària a Catalunya. S'estrenarà a TV3 i a la plataforma3Cat el dijous 18 de gener a les 22.45 hores. Consta de 6 capítols, en què hi apareixeran una cinquantena de professionals, rodats en 15 CAP de tot el territori i també en alguns domicilis. La sèrie documental és una iniciativa del DepartamentdeSalut per posarenvalor la tasca de l’AtencióPrimària i els seus professionals arreu de Catalunya. 

En este primerepisodi es podrà veure reflectida l'activitat dels professionals de CAPrurals, amb els reptes que això comporta pel que fa a la dispersió territorial però també amb els beneficis d’una atenció més personalitzada i amb més temps per a cada persona atesa. Així doncs, aquesta nit es podran veure els professionals i les persones ateses dels consultorislocals de Vinebre i de la Torredel’Espanyol, a la Riberad’Ebre. A més a més, també hi apareixen el Consultori local de Balsareny i el CAP Navàs, a la comarca del Bages, i l’Àrea Bàsica de Salut Pallars Sobirà. 

La sèriedocumental, dirigida per PolIzquierdo, es va presentar el passat dimecres 10 de gener al Teatre Nacional de Catalunya amb prop d’un miler de professionals de l’Atenció Primària a Catalunya, i es tracta d'una producció de 3Cat amb la col·laboració d'IncísFilms i el suport del DepartamentdeSalut. 'Històries de la Primària' s'ha rodat a Barcelona, Badalona, Castelldefels, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Navàs, Balsareny, Sort, Bretui, Montardit de Dalt, Vinebre, la Torre de l'Espanyol, Lloret de Mar, Girona, Santa Coloma de Farners i Lleida.

Pots consultar aquesta i altres notícies de la petita pantalla aquí al MóndelaTele.