Més de 40 professionals de l'ICS Ebre participen en els tallers de sensibilització lingüística

Esta acció s’emmarca dins el Pla de foment de la llengua catalana que s’està treballant des del Departament de Salut

Amb l'objectiu de facilitar la participació, 15 professionals hi han assistit de forma presencial a l'HTVC, mentre que 26 ho han fet virtualment
Amb l'objectiu de facilitar la participació, 15 professionals hi han assistit de forma presencial a l'HTVC, mentre que 26 ho han fet virtualment | ICS EBRE
Aguaita.cat
18 de gener del 2024
Actualitzat a les 11:39h

El DepartamentdeSalut ha impulsat una nova edició dels tallers de sensibilitzaciólingüística destinats als professionals de l'InstitutCatalàdelaSalut a les Terresdel'Ebre. L'objectiu és fomentar bones pràctiques d'atenció a les persones usuàries, especialment en relació amb els seus dretslingüístics.

Estos tallers, impartits pel Consorci per a la NormalitzacióLingüística de les Terresdel'Ebre, s'han dut a terme durant els mesos de novembre i desembre i han consistit en dues sessions de dues hores cada una. En total, 41professionals de l'ICSTerresdel'Ebre, tant de l'àmbitd'atencióprimària com de l'HospitaldeTortosaVergedelaCinta, han participat activament en esta iniciativa. Amb l'objectiu de facilitar la participació, 15 professionals hi han assistit de forma presencial a l'HTVC, mentre que 26 ho han fet virtualment.

La formació representa una oportunitat per a enfortirl'empatia i la qualitatdel'atenció, situant la comunicació lingüística com a peça clau en el servei sanitari. Els tallers han abordat diversos temes com ara la importància de la comunicació en l'àmbit laboral, els usos lingüístics professionals i privats, així com les bones pràctiques lingüístiques i la seva influència envers les persones ateses.

A més, s'han presentat dades sobre la diversitat lingüística present a la societat, especialment a Catalunya i també a Europa, i s’ha promogut la conscienciació dels participants a través de qüestionaris i activitats pràctiques.

De cara a l’inici d'este 2024 hi ha prevista la posada en marxa del Programadevoluntariatlingüístic, en el marc del programa ja iniciat pel Departament per a fomentar el voluntariat lingüístic en l’àmbit de la salut (de fet, fins al 31 de gener, a l’HTVC es pot visitar l’exposició “Quan parles fas màgia”, que té com a objectiu promoure les parelles lingüístiques), així com altres accions per a dinamitzar l’ús de la llengua, com les sessions d’acollida lingüística als residents i professionals nouvinguts a l’ICS Terres de l’Ebre.