El GALP Mar de l'Ebre s'adhereix a l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya

L’assemblea general aprova també el pressupost ordinari per l’anualitat 2024 i la comissió avaluadora dels ajuts

Foto de la darrera assemblea del GALP Mar de l’Ebre a Sant Jaume d’Enveja
Foto de la darrera assemblea del GALP Mar de l’Ebre a Sant Jaume d’Enveja | Cedida
Aguaita.cat
18 de gener del 2024
Actualitzat a les 11:41h
L’assemblea general del GALPMardel’Ebre celebrada a SantJaumed’Enveja ha aprovat esta tarda entre d’altres qüestions l’adhesió de l’entitat a l’Associaciód’IniciativesRuralsdeCatalunya (ARCA). Esta associació és la xarxaregional de desenvolupamentrural de Catalunya que dona suport i representa als Grupsd'AccióLocal (GAL) catalans i que ara també agruparà els GALP pesquers. Amb la incorporació del GALP Mar de l’Ebre, aquesta entitat d’abast nacional reformularà els seus objectius per tal d’incorporar la vessant marítima i pesquer a la seua activitat.

El president del grup EusebioRosales ha fet una valoració molt positiva d’esta adhesió i ha agraït la generositat dels GAL per tal d’acceptar reformular els seus estatuts i donar cabuda al desenvolupament local participatiu en l’àmbit de l’economiablava.  Rosales ha avançat també que els GALP pesquers estan treballant amb la constitució d’una associaciócatalana de grupsdepesca per tal de coordinar accions i impulsar projectes de manera conjunta. “El sector pesquer i aqüícola hem trobat amb els GALP un punt de suport i d’impuls molt important,  fet que ens permet afrontar la incertesa del futur amb més i millors oportunitats” ha expressat Eusebio Rosales.
 

Pressupost del 2024 i avaluació de la convocatòria del 2023

 
L’assemblea del GALP també ha aprovat el pressupost de l’entitat pel 2024, que ascendeix a 153.471,68euros, i la proposta de quotes pels associats. Al mateix temps també s’ha donat compte del resultat de l’avaluació de la convocatòria d’ajuts del 2023 En este sentit, a la convocatòria de l’any passat es van seleccionar i subvencionar23projectes, el 39% dels quals han estat projectes privats; un 35% han estat projectes pesquers/aqüícoles; un 13% projectes públics i un 13% projectes amb una finalitat social.

D’estos 23 projectes, un 57% han estat projectes productius i un 43% projectes no productius. Deltebre ha estat el municipi on més projectes s’han finançat amb un total de 8, seguits de la Ràpita amb 6, 2 projectes a l’AmetlladeMar, Amposta, SantJaumed’Enveja i l’Ampolla i 1 a Alcanar. Dels 500.000 euros anuals de dotació de la convocatòria, 145.638,53€ han anat a parar a activitats impulsades pel sector privat; 176.050,74€ a mans del sector pesquer i aqüícola; 146.724,35 al sector públic i 31.583,38€ a mans del sector social. L’execució de la convocatòria ha estat d’un 95,1%,