Eufònic, en el «top ten» de propostes culturals a Catalunya, segons l'Observatorio de la Cultura

El festival ha estat inclòs en la desena posició del rànquing al país

Una actuació d'Eufònic, en una imatge d'arxiu.
Una actuació d'Eufònic, en una imatge d'arxiu. | Cedida
Redacció
17 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:52h
El festival Eufònic és una de les 10 millors propostes culturals de Catalunya, segons el rànquing que ha elaborat l'Observatorio de la Cultura en el seu informe anual compilant les millors accions culturals a l'Estat durant el 2023. El rànquing estatal està encapçalat pel Museu del Prado, el Museu Nacional Centro de Arte Reina Sofía i el Museu Nacional Thyssen - Bornemisza, tots tres de Madrid. En la classificació referent a Catalunya, les tres primeres posicions les ocupen el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona ( (IA:Inteligencia artifi cial, Kosmopolis), el Grec Festival de Barcelona i Temporada Alta. Festival de Tardor de Catalunya, a Girona i Salt. Eufònic dins del rànquing dels Top Ten, a la posició 10, empatat amb el Gran Teatre del Liceu, el Sónar, el festival Cruïlla i la Fundació Vila Casas. El festival ebrenc és l'únic que entra al rànquing de 15 de tota la demarcació de Tarragona i l'Ebre.

L'Observatorio de la Cultura elabora des del 2009 una sèrie de rànquings i indicadors relatius a l'activitat cultural a ciutats i comunitats, les institucions i els esdeveniments culturals més destacats de l'any o l'evolució anual dels pressupostos de les organitzacions del sector.

Per fer esta consulta, es va enviar un qüestionari a un panell format per 1082 professionals de primer nivell del sector cultural: responsables de fundacions, directors de museus, teatres, centres i institucions culturals; editors, productors, promotors, galeristes i responsables d'indústries culturals; comissaris d'exposicions, directors de festivals, gestors culturals, artistes i creadors de tots els camps i professionals del sector, així com els responsables d'àrees i institucions culturals de l'administració pública central i local.

L'objectiu principal és donar visibilitat a una oferta cultural molt àmplia, de gran qualitat i en renovació constant al llarg de tota la geografia estatal, aportant l'aval dels professionals més destacats del sector.