Una fuita de gas d'un camió que transportava butà obliga a tallar l'AP-7 durant hores a l'Aldea

S'ha activat el Pla d'Emergència Transcat i la via s'ha reobert esta tarda

Camió de butà en un voral de l'autopista AP-7 al terme de l'Aldea
Camió de butà en un voral de l'autopista AP-7 al terme de l'Aldea | Bombers
Aguaita.cat
16 de gener del 2024
Actualitzat a les 18:36h
Dia complicat a l'AP-7 en el seu pas per l'Aldea. Este matí s'ha produït una fuitadegas d'un camiócisterna que transportava butà i l'incident ha obligat a tallar la via en sentitsud. En concret, ha estat tallada diverses hores a Amposta al puntquilomètric329 i a pocs quilòmetres abans del tall al punt quilomètric319, s'han fet desviaments cap a l'N-340 fins aquesta tarda, quan s'ha pogut reobrir el pas de vehicles i retirar el camió accidentat. 

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat sisdotacions de Bombers. Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta el Plaespeciald'emergències per accidents en el transportdemercaderiesperilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) per la fuita de d’hidrocarbur en estat gasós en un camió de mercaderies perilloses al puntquilomètric321,7 de l’AP-7, en sentit sud, al terme municipal de l’Aldea.

El camió transporta 20tones de barrejad'hidrocarbursgasososliquats (ONU 1965 NIP 23). En estos moments, el camió està situat al voral de l'AP-7 al terme municipal de l'Aldea. Hores d’ara, es desconeix la quantitat de producte que ha fuitat, en estar en estat gasós.

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’una fuita de gas d’un camió cisterna que es trobava aturat al voral de l’Ap-7 al quilòmetre 321,7 a l’Aldea. Al lloc, s’han desplaçat 6dotacions i també han activat el GrupdeRiscosTecnològics (GRIT). Han comprovat que hi havia una fuita a la vàlvula de sobrepressió ubicada al sostre de la cisterna.