Finalitza l’adequació del jaciment arqueològic de Sebes, a Flix

L’objectiu ha estat completar l’adequació a la visita i incloure’l dins l’oferta turística cultural del municipi de Flix.

Poblat ibèric de Sebes, a Flix
Poblat ibèric de Sebes, a Flix | Ajuntament de Flix
Aguaita.cat
16 de gener del 2024
Actualitzat a les 11:02h
Recentment, s’ha dut a terme una intervenció al complexarqueològic del poblatdeSebes amb l’objectiu de completar l’adequació a la visita i incloure’l dins l’ofertaturísticacultural del municipi de Flix.
 
L’actuació ha estat dirigida per MireiaPinto i s’ha realitzat sota la premissa bàsica de respecte total per les estructuresarqueològiquesoriginals del jaciment. És per això que s’han utilitzat tècniques i materials constructius el més afins possibles als emprats en l’èpocaibèrica i documentats en el propi jaciment.

La intervenció ha consistit en exectuar les actuacions oportunes per salvaguardar les restesarqueològiques i adequar l’espai per fer-lo visitable. Així doncs, per una banda, s’ha treballat en la consolidació dels murs existents mitjançant l’afegit d’una o dos filades de pedres respectant l’aparença original, però quedant clarament diferenciades les zones reconstruïdes. Per altra banda, s’ha habilitat un itinerari per comunicar els diferents sectors del jaciment, definint el camí marcat amb vorades i construint esgraons per tal d’eliminar el pendent excessiu del terreny.

Este procediment comporta una consolidació fidel i interpretativa i, alhora, facilita un discurs pedagògic adient, de cara a la seua comprensió entre els visitants.
 

Un dels treballs d'adequació del poblat ibèric de Sebes, per fer-lo visitable Foto: Ajuntament de Flix


JordiMorer, arqueòleg de la intervenció, explica que “es tracta d’afegir un nou punt d’interès que representa un valor afegit que complementa la visita a un paratge natural singular.”

L’actuació ha estat promoguda per la regidoriadeCultura de l’AjuntamentdeFlix i subvencionada pel DepartamentdeCultura de la Generalitat amb el propòsit de promoure la defensa i conservació del patrimoniarqueològic i paleontològiccatalà.