El Perelló tindrà una pregonera de 101 anys a les Festes Majors de Sant Antoni

Es tracta de Francisca Valls, la "Sisca", la dona més gran amb arrels al poble

Francisca Valls, pregonera de les festes majors perellonenques.
Francisca Valls, pregonera de les festes majors perellonenques. | Cedida
Redacció
11 de gener del 2024
Actualitzat el 13 de març a la 13:20h

Les Festes Majors de Sant Antoni del Perelló tindran enguany una protagonista molt especial. Es tracta de Francisca Valls Farnós, la “Sisca”, la dona de més edat amb arrels al poble. I és que la “Sisca” com se la coneix popularment, ha complert 101 anys. 

“Fent-la a ella pregonera, fem pregoners i pregoneres a tota la nostra gent gran, que  és saviesa, història, experiència, compromís, optimisme, sens dubte són el viu reflex de la vida i l’exemple a seguir per tots nosaltres. Gràcies al seu esforç i lluita per la nostra terra tots nosaltres som aquí. Per saber on volem anar, primer hem de saber d’on venim”, proclamen les xarxes socials de l’Ajuntament.

Francisca Valls “la Sisca” va néixer al Perelló però de petita va marxar a viure a Barcelona. Amb tot, no ha oblidat mai les seues arrels, i torna al poble sovint, on hi té la casa, per passar algunes temporades. Hi té amistats i és molt popular. Professionalment s’ha dedicat a la confecció, ha tingut dos fills i fins fa ben poc encara anava als cursos universitaris per a la gent gran. 

Arxivat a