Cessat el vocal dels Reguers detingut per violencia de gènere

El cessament del membre de Movem-PSC al Consell del poble s'ha aprovat este dimarts enel ple extraordinari de Tortosa

Redacció
09 de gener del 2024
Actualitzat a les 12:06h
Sessió de ple extraordinari d'este dimarts al matí.
Sessió de ple extraordinari d'este dimarts al matí. | Cedida
El ple de l’Ajuntament de Tortosa, reunit este dimarts en sessió extraordinària i urgent a les 8.15 hores, ha aprovat el cessament del vocal designat per Movem-PSC al Consell del poble dels Reguers després de conèixer que va ser detingut pels Mossos d’Esquadra per un presumpte cas de violència de gènere. La detenció, segons han confirmat els Mossos, es va produïr el passat 10 de desembre.

Durant la sessió plenaria del matí hi ha hagut un reiterat intercanvi de torns de paraules entre l’alcalde, Jordi Jordan, i la portaveu de Junts, Meritxell Roigé. D’una banda, Roigé, que va treure el cas en el plenari del vespre anterior, en l’apartat de precs i preguntes, ha posat en dubte la confiança entre el govern tortosí i el representant personal de l’alcalde pel fet d’haver dit que desconeixien el cas: “És preocupant que ens diga que no sabia res quan als Reguers ho sabia tot el poble i també l’alcalde, feia molt de temps que es coneixia i no era normal que encara no s’hagués portat a terme -el cessament- i si s’ha equivocat ha de rectificar i -ho”.

Jordan ha recriminat a Roigé que en el plenari ordinari d’ahir dilluns demanés explicacions del cas apuntant indirectament a la víctima i causant-li una “situació de desprotecció” de cara a l’opinió pública, “perquè va parlar d’un cas de violencia de gènere vers la parella, per tant fent referencia a la víctima. quan això la llei diu que no s’ha de fer precisamente per protegir les presumptes víctimes”.

En el comunicat posterior, l'Ajuntament ha assegurat que ha cessat amb la "màxima celeritat" el vocal després de conèixer els fets i ha reiterat la "tolerància zero cap a la violència masclista". El govern municipal, a més, ha demanat respectar la presumpció d'innocència del presumpte agressió i el "màxim respecte envers la presumpta víctima". El ple ha nomenat també el nou representant de Movem-PSC al poble dels Reguers, Daniel Calau.