El PP denuncia que l’Estat vol eliminar els passejos marítims i ho titlla de barbaritat

La formació exigix inversions que ajudin a frenar la regressió

La costa del Baix Ebre.
La costa del Baix Ebre. | S.B.
Redacció
08 de gener del 2024
Actualitzat a les 16:48h
El diputat del PP al Congrés, Pere Lluís Huguet, ha denunciat que l’Estat es plantege eliminar els passejos marítims i ha exigit que s’invertisca en una “veritable acció” que servisca per “recuperar les platges de la nostra costa, que cada hivern els temporals tiren a terra”. Huguet ha afirmat que la proposta del govern espanyol “no solucionarà el problema” i ha defensat que els passejos marítims esdevenen, actualment, “la primera línia de defensa”. En este sentit, ha demanat als socialistes que “reconsideren” la seua postura, ja que, segons ha subratllat, l’acció afectaria un dels principals sectors econòmics de Tarragona i l’Ebre com és el turisme. “Molts tarragonins viuen d’això i no ho podem posar en qüestió”, ha denunciat.

Arran dels temporals del passat mes d’octubre, que van provocar estralls en diversos punts del litoral tarragoní, el Partit Popular va traslladar un seguit de preguntes al govern espanyol al voltant de quines accions preveien portar a terme. “La sorpresa ha estat que no hi ha assignat cap pressupost extraordinari per remetre els danys del temporal”, ha afirmat Huguet, qui ha criticat que l’Estat “espera que la sorra es repose naturalment”. “Tots sabem que això no es produïx i que necessitem reposar la sorra per mitjans mecànics”, ha lamentat.

Des del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic també van traslladar als populars la seua voluntat d’eliminar els passejos marítims i recuperar el domini públic marítim terrestre. Una proposta que, segons Huguet, “fa temps que rondava”, però “mai s’havia posat per escrit”. “És una barbaritat el que planteja el ministeri”, ha denunciat Huguet, qui ha afirmat que el PP iniciarà una roda de reunions amb els regidors populars dels municipis afectats a la demarcació de Tarragona.

Huguet també ha demanat al govern espanyol que elabore un estudi que englobe tota la costa tarragonina “per saber què passa i buscar solucions”, tal com s’està fent a Altafulla (Tarragonès).

La passarel·la de Cambrils, aturada

Preguntats sobre el projecte de la passarel·la peatonal prevista a la desembocadura de la riera d’Alforja de Cambrils (Baix Camp) per tal de donar continuïtat al passeig marítim de Ponent, el portaveu del PP al municipi, David Chatelain, ha afirmat que el ministeri ha descartat “que existisca una partida pressupostària” per executar el projecte, aprovat el 2010. De fet, Chatalein ha denunciat que “durant molt de temps se’ns havia assegurat que existia una partida pressupostaria prevista als pressupostos del 2022 i ara el ministeri ens han dit que no”.

A més, i segons ha manifestat Chatelain, “no només no hi ha partida, sinó que el projecte que s’ha enviat des de l’Ajuntament no és correcte”. El portaveu dels populars a Cambrils també ha criticat que el ministeri exigisca que la passarel·la no s’ubique en zona marítima terrestre. “Que algú ens explique com podem fer la continuació del passeig marítim sense ocupar este domini marítim terrestre”, ha qüestionat.