Llistes d'espera als allotjaments rurals ebrencs per Cap d'Any, però punxen per Nadal i Reis

Amb els habitualment fluixos gener i febrer per endavant, alguns establiments opten per tancar portes per evitar costos

El turisme s'ha concentrat per Cap d'Any al Delta i altres zones de les Terres de l'Ebre.
El turisme s'ha concentrat per Cap d'Any al Delta i altres zones de les Terres de l'Ebre. | S.A.
Redacció
08 de gener del 2024
Actualitzat el 13 de març a les 16:34h

El cartell de ple total durant Cap d'Any ha permès salvar la campanya turística de Nadal a les destinacions de l'interior de la demarcació de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Al conjunt de la província, amb un de cada cinc allotjaments oberts, la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) xifra globalment en un 80% l'ocupació, afavorida pel bon temps. Als allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre l'ocupació es va quedar en un 40% per Nadal o un 20% pel cap de setmana de Reis i ha estat testimonial els dies laborables. Per contra, per Cap d'Any molts allotjaments es van omplir i fins i tot van haver de fer llistes d'espera.

És el cas per exemple de la zona del delta de l'Ebre i interior del Baix Ebre i el Montsià, segons ha apuntat el president de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre), Juanjo Bel, qui assegura molts es van quedar sense plaça i es van crear, fins i tot, llistes d'espera.  

"El cap de setmana de cap d'any té molt demanda i, fins i tot, teníem llista d'espera per si havia alguna anul·lació i la resta de caps de setmana, com sempre: més baixos", ha certificat. Els allotjaments asseguren que no han apreciat especialment que les condicions climàtiques benignes i l'escassetat de neu al Pirineu hagen condicionat l'afluència. "No hem notat cap diferència. Qui tenia intenció d'anar al Pirineu és probable que no haja esquiat però hi haja  anat igualment", certifica Bel, qui tampoc creu que la inflació i l'increment de preus hagen tampoc influït en l'ocupació. 

Amb els habitualment fluixos gener i febrer per endavant, durant els quals alguns establiments opten per tancar portes per evitar costos, el sector treballa amb la vista posada de cara les vacances de setmana santa

Arxivat a