VÍDEO L’arribada dels Reis més bonica ha estat a Móra la Nova, en locomotora

Ses Magestats trien un comboi amb tracció a vapor, cosa que no succeïa des de la fi del servei de les locomotores, als anys 70

La locomotora Cuco ha estirat enguany de la comitiva reial a Móra la Nova.
La locomotora Cuco ha estirat enguany de la comitiva reial a Móra la Nova. | Cedida
Redacció
07 de gener del 2024
Actualitzat el 13 de març a les 14:03h

Per terra, mar i riu. Els Reis Mags escullen tota mena de transports per arribar puntuals la nit del 5 de gener a totes les poblacions ebrenques. I encara que totes puguen tenir el seu encant, enguany hi ha hagut una arribada especialment bonica. És la que els Reis de l’Orient han escollit per arribar a Móra la Nova, concretament a bord d’un comboi de cotxes de passatgers amb tracció a vapor, cosa que no succeïa des de la fi del servei de les locomotores de vapor als anys 70. En esta ocasió, la locomotora Cuco ha estat l’encarregada de transportar des de l’Orient a Ses Majestats en esta nit tan màgica.

Han estat moltes les famílies que s’han apropat a l’estació de Móra la Nova per rebre els Reis de l’Orient que posteriorment han fet la tradicional Cavalcada pel poble repartint il·lusió i alegria per totes les cases. Primer, els veïns que s'han apropat a l'estació han pogut escoltar el xiulet del tren, a mesura que s'apropava a l'andana. Un cop hi ha entrat, han pogut veure Melcior, Gaspar i Baltasar com miraven per les finestres saludant. "Oh, que bonic!", exclamaven alguns testimonis des de les andanes, a l'arribada del convoi, com podeu veure en este vídeo:
 

“Com ja saben els participants a l’experiència “L’Esperit del Nadal”, hi ha una connexió directa en tren des de Móra la Nova i l’Orient, cosa que ha permès a la Comissió de Festes organitzar este viatge amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra la Nova i del Museu del Ferrocarril”, segons ha explicat a les seues xarxes socials del Museu del Ferrocarril de Móra la Nova.

De tota manera, els Reis no han fallat enlloc, malgrat la pluja o el vent que enguany han deslluït algunes cavalcades. Aquí en teniu les de Tortosa i la Ràpita:
 

A Tortosa, a bord del Sirgador, pel riu Ebre. Foto: Cedida

 

Arribada dels Reis per mar, a la Ràpita. Foto: Cedida

 

 

 


 

 

 

 

Arxivat a