Els Reis arriben amb la primera nevada de l'hivern al Port, vent i pluja minsa

A Caro cauen 10 litres per metre quadrat, i amb una ratxa màxima de vent de 84 kilòmetres per hora

La neu ha cobert el terreny amb dos centímetres d'espessor.
La neu ha cobert el terreny amb dos centímetres d'espessor. | Joel Dura
Redacció
06 de gener del 2024
Actualitzat a les 9:49h
L'hivern està sent inusualment càlid i sec, per això s'agraïx qualsevol mostra de precipitació, encara que sigui en un vespre de tanta afluència de gent als carrers com el de Reis. I així van arribar este divendres Ses Magestats als punts muntanyosos més alts de les Terres de l'Ebre, concretament al massís del Port, portant molt vent primer i una nevada després, la primera de l'hivern. 

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, el vent de mestral que també va afectar altres punts més baixos del territori, va arribar a 83,9 quilòmetres per hora en la seua ratxa màxima al Port. Un vent ben gelat que derivaria en precipitació en forma de neu. Hi van caure gairebé 10 litres per metre quadrat, de manera que el cim de Caro ha quedat cobert per dos centímetres de neu. Servirà per desestressar encara que siga una mica l'assedegada vegetació.

A l'entorn del massís, en poblacions com Horta de Sant Joan, va caure la pluja, tot i que minsa, amb 1,6 litres per metre quadrat, i a Gandesa en van caure 2,5 litres, i l'Ajuntament va decidir suspendre la cavalcada per tal que els Reis ni ningú no hagués de mullar-se i puguessen saludar tothom directament des de la Sala del Ball de la Societat de la Unió Gandesana.

Així ha estat la nevada a Caro, en imatges cedides per Joel Durà:
 

Imatge nocturna de la nevada, el 5 de gener. Foto: Joel Dura