Roben un quilòmetre de cable de coure d'una línia telefònica a la Terra Alta

Els Mossos investiguen el robatori, en un tram de la instal·lació que unix Horta de Sant Joan i Arnes

Cable de coure.
Cable de coure. | Arxiu
Redacció
02 de gener del 2024
Actualitzat a les 17:02h
Els Mossos d'Esquadra investiguen el robatori d'un tram d'un quilòmetre de cable de coure d'una línia telefònica entre els municipis d'Horta de Sant Joan i Arnes. Els efectius policials van rebre l'avís del tall d'una central d'alarmes i van desplaçar al lloc dels fets una patrulla. Els agents van comprovar que el robatori afectava una línia que transcorre paral·lela a la carretera T-330, que unix les dues poblacions. També van trobar 300 metres de cable preparat per al seu trasllat així com trossos de funda sense el coure a l'interior. Empresaris de l'empresa Transtel, responsable de la instal·lació, es van fer càrrec del material recuperat. No consta que l'acció produís interrupcions del servei.

Fonts dels Mossos han apuntat que la companyia sospita que el robatori siga obra d'un grup especialitzat i amb coneixement tècnic avançat que els permet actuar de forma ràpida a l'hora d'efectuar les sostraccions i reconnectar, posteriorment, les línies.

De fet, apunten les mateixes fonts, el mateix municipi d'Horta de Sant Joan va ser escenari d'un robatori de característiques similars el 15 de novembre passat.