L'Ayah, de Roquetes, primer ebrenc del 2024

Fill de Karima i Hamid, ha nascut a les 5.15 hores a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

L'Ayah amb els seus pares a l'Hospital Verge de la Cinta
L'Ayah amb els seus pares a l'Hospital Verge de la Cinta | Salut
Nació
01 de gener del 2024
Actualitzat el 13 de març a la 13:57h

Les Terres de l'Ebre ja tenen nou integrant. A les 5.15 hores de la matinada, l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha vist com naixia l'Ayah, el primer nadó ebrenc del 2014. Fill de Karima i Hamid, serà veí de Roquetes, com els seus pares.

Abans que ell, però, a Catalunya han arribat altres nadons. El primer, a la Seu d'Urgell. En Jacob, que ha pesat 2,630 kg, ha nascut just passada la mitjanit, a les 00.01 hores. Els seus pares, la Liseth Manuela i el Wilson David, resideixen a la Seu d'Urgell. Tant la mare com l'infant es troben en perfecte estat.

Pel que fa a la resta de regions sanitàries de Catalunya, el següent nadó a néixer ha estat el Matteo Alexander, a Barcelona ciutat. Ho ha fet a les 00.10 hores a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Els seus pares són la Joselyn Sulma i l'Álex Alberto i viuen a Barcelona. En el moment de néixer el nen ha pesat 3,635 kg.

A la regió sanitària Girona, el primer naixement ha tingut lloc a l'Hospital de Figueres. El nadó, a qui encara no han posat nom, ha nascut a les 00.40 hores amb un pes de 3,230 kg. Els seus pares, la Rupindar Kaur i l'Amrik Singh, viuen a Llançà.

A la regió Metropolitana Sud, el primer nadó de l'any ha estat l'Eithan, fill de la Braydin i el Manuel, que provenen de Sant Boi de Llobregat. L'infant ha nascut al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, a Sant Boi de Llobregat, a les 00.47 hores, amb un pes de 3,020 kg.

Pel que fa a la regió sanitària Camp de Tarragona, el primer nadó ha estat el Víctor, nascut a les 0.52 hores a l'Hospital Sant Joan de Reus, amb un pes de 3,420 kg. Els pares, de Valls, s'estrenen i són l'Ewelina i el Rubén.

A la Catalunya Central, el primer naixement s'ha fet esperar una mica més: la Inass ha nascut a la 1.22 hores a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa de la Fundació Althaia. La nena ha pesat 3,340 kg en el moment del part. Té un germà de 3 anys, que junt amb la mare, Rachah Odda, i el pare, Abderahim, viuen a Manresa.

El primer nadó de la regió Metropolitana Nord ha estat el Darion Lucas, a l'Hospital de Mataró del Consorci Sanitari del Maresme, on ha nascut a les 2.22 hores. La mare es diu Elisabet i viu a Premià de Mar.