L'Ajuntament de l'Ampolla augmenta un 9% la partida d'inversió pública per al 2024

Els nous comptes preveuen remodelar l'entrada principal del municipi, millores a la zona lúdico-esportiva i la creació de dos parcs

Façana de l'Ajuntament de L'Ampolla.
Façana de l'Ajuntament de L'Ampolla. | Cedida
Redacció
29 de desembre del 2023
Actualitzat a les 16:15h
L'Ajuntament de l'Ampolla ha aprovat este divendres el pressupost municipal per al 2024, que és de 6.777.349,16 euros. Uns comptes que posen l'accent en l'esforç per reduir la despesa ordinària i en l'ajust d'algunes partides. El pressupost, que s'ha aprovat amb els vots favorables de Sumem per l'Ampolla – Junts i del PSC i els vots en contra del grup municipal Millorem l'Ampolla – ERC, incrementa la partida d'inversió fins a un 9% respecte al pressupost de l'any anterior.

De fet, l'exercici per al 2024 destaca per l'increment en la partida d'inversió pública, que és de 674.139,52 euros. Hi destaquen la remodelació de l'entrada principal del municipi i també la millora i el condicionament de la zona lúdico-esportiva que hi ha entre els carrers de l'Encanyissada, Lluís Companys i Ventura i Gassols i la creació de dos nous parcs, un d'ells situat a la zona enjardinada del passeig de l'Arenal, i l'altre ubicat a la zona lúdico-esportiva del municipi, concretament a la part posterior dels edificis de la llar d'infants i del centre de dia.

Pel que fa als serveis socials, es destinen un total de 302.557,10 euros. Entre les accions que es tenen en compte en esta partida hi ha el xec nadó per als nounats empadronats a l'Ampolla, activitats culturals i esportives per a la gent gran, els ajuts destinats a pal·liar la pobresa energètica i les subvencions per a persones dependents.

En el cas de l'àrea d'esports, la partida compta amb un pressupost de 273.135,42 euros. En la qual s'inclouen fites esportives com l'Ironcat, així com subvencions per al teixit associatiu d'este àmbit. "És un pressupost prudent, ja que no s'ha inclòs l'increment de l'aportació dels Fons de l'Estat, ni part d'algunes subvencions de la Diputació de Tarragona així com tampoc els Fons de Transició Nuclear, pel fet que en estos moments no es disposa de la xifra exacta que l'Ajuntament de l'Ampolla rebrà per cada concepte", especifica l'alcalde de l'Ampolla, Francesc Arasa. Així mateix, el 2024 serà el punt de sortida de la participació ciutadana, ja que la ciutadania de l'Ampolla podrà escollir quins projectes s'executaran l'any 2025.