Salvat un dofí de 150 quilos i 2,4 metres que havia quedat encallat a la badia del Fangar

L'animal salvat per tècnics del CRAM i els Agents Rurals presentava un bon estat de salut però no es podia moure

L'animal tenia una longitud aproximada de 2,4 metres.
L'animal tenia una longitud aproximada de 2,4 metres. | Agents Rurals
Redacció
28 de desembre del 2023
Actualitzat a les 15:45h
L’equip de Clínica i Rescat de la Fundació CRAM i membres dels Agents Rurals va salvar el passat 24 de desembre un dofí de 2,4 metres de longitud i 150 quilos de pes que havia quedat encallat en una zona de baixa profunditat de la badia del Fangar, al Delta de l’Ebre. Els tècnics van ser alertats pels Agents Rurals de la presència de l’animal en una zona de difícil accés a la qual no es podia arribar amb cotxe. Els especialistes van determinar que es tractava d’una femella de dofí mular (Tursiops truncatus) que presentava un bon estat de salut i un bon aspecte, tot i que no es podia moure de l’indret on havia quedat encallat, de manera que els tècnics van optar per intentar traslladar l’animal a mar obert i així alliberar-lo.

La maniobra era complexa, ja que es tractava d’un animal de gran pes i s’havia de moure a pes uns 600 metres fins a mar obert. Gràcies al treball en equip juntament amb els Agents Rurals van poder dur a terme la maniobra i reintroduir l”animal amb èxit a mar obert.

L’equip del CRAM recorda que en el cas que algú trobe un cetaci encallat a platja és important no efectuar cap tipus d’asistència, no reintroduir-lo a l’aigua i tampoc tocar a l’animal perquè es podria empitjorar el seu estat o bé generar un estrès innecessari que podria acabar en una miocarditis, a més de ser un risc per zoonosi.

Davant d’estos casos cal trucar al 112 i esperar a que arriben els especialistes.