Investigat un veí de Gandesa pel maltracte al seu gos fins a la mort

La Guàrdia Civil ha obert diligències per maltractament animal i ha lliurat el cas al jutjat d'instrucció de la població terraltina

El gos va ser trobat per la Guàrdia Civil en condicions molt precàries de salut.
El gos va ser trobat per la Guàrdia Civil en condicions molt precàries de salut. | Guàrdia Civil
Redacció
28 de desembre del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a la 13:59h

La Guàrdia Civil investiga un veí de Gandesa per un suposat delicte de maltractament animal. El cos policial va ser advertit anònimament que el gos de l’investigat es trobava en condicions molt precàries de salut degut a les condicions higièniques i d’alimentació nul·les al qual era sotmés per part del propietari.

Un cop van rebre els avisos anònims, van trasladar el cas a personal especialitzat del SEPRONA, que va trobar el gos de raça mastí dels Pirineus sense cap protecció, amb nul·les condicions higièniques i escassa alimentació, i a simple vista van apreciar els greus problemes de salut que patia, a conseqüència de la insalubritat i de les seues condicions de vida.
L'animal es trobava en un aparent estat de deshidratació, tombat sense respondre a estímuls ni podia posar-se en peus pels seus mitjans, per la qual cosa agents del els agents van buscar el seu propietari, que va resultar ser un veí de la localitat.

Degut a la necessitat urgent que un veterinari atengués l'animal que no podia posar-se en peus, finalment va haver de ser atès per un veterinari d'una localitat pròxima, que no va poder fer res per la seuva vida. El gos va morir en no poder superar l’estat irreversible en què va ser trobat.

Davant la gravetat dels fets, la Guàrdia Civil va obrir diligències per maltractament animal, que es van lliurar en el Jutjat d'Instrucció de Gandesa.

El Codi Penal, castiga este tipus de fets amb penes fins i tot de presó i amb inhabilitació especial per a l'exercici de professió, ofici o comerç que tinga a veure amb els animals
La Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona té a la disposició de la ciutadania el número de telèfon 062, les 24 h del dia, tots els dies de l'any, on es pot comunicar qualsevol fet relacionat amb el maltractament animal o mal al medi ambient.