«La plaça del diamant», plat fort de la pròxima temporada de l'Auditori Felip Pedrell, amb 16 propostes

"Ilercavònia" dels Quicos i "La Bona Gent" de Quim Masferrer, són alguns dels espectacles de la programació

La plaça del diamant es representarà el 26 de gener.
La plaça del diamant es representarà el 26 de gener. | Cedida
Redacció
27 de desembre del 2023
Actualitzat a les 16:08h
'La plaça del diamant' serà el plat fort de la pròxima temporada de l'Auditori Felip Pedrell. Es tracta d'una producció del Teatre Nacional de Catalunya i el Grec 2023, la qual es representarà el 26 de gener. La programació d'arts escèniques i música de l'equipament, que arrencarà el pròxim gener i s'allargarà fins al juny, inclou setze propostes, de les quals set seran de teatre, quatre familiars, dos musicals, dos de dansa i una de circ. La temporada s'estrenarà amb l'espectacle familiar 'Mare Terra', de la companyia del Príncep Totilau, el pròxim 21 de gener, i la 'Bona Gent', de Quim Masferrer, la tancarà. També hi actuaran El Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries amb 'Ilercavònia', entre altres propostes.

Pel que fa a les obres de teatre, la programació també inclou 'Hamlet 0.1', de Sergi Belbel, que es representarà el 23 de febrer; 'Coralina, la servent amorosa', prevista pel 8 de març; 'La paella del dijous' que es farà el 16 de març, la qual forma part de la campanya Cap Butaca Buida. A més, s'han programat 'L'enterrador' i 'Jauría' els mesos d'abril i maig.

En l'apartat musical, s'han programat les actuacions del Quartet Gerhard, que porta el nom del compositor català Robert Gerhard (deixeble de Felip Pedrell). En el cas de la dansa, hi haurà el ballet neoclàssic amb la 'Gran Gala', del Ballet de Barcelona i 'Rojos' de la companyia, Miquel Barcelona. Coincidint amb la diada de Sant Jordi s'ha programat l'espectacle de circ, 'Poi', de la companyia d'Es Tro, que es farà a la plaça de l'Ajuntament.

'Mare Terra', 'La casa més petita', 'La faula de l'esquirol' i 'La motxilla de l'Ada' són els quatre espectacles infantils que es representaran. A banda de la programació estable, s'ha programat un cicle de teatre amateur, coorganitzat amb la Coordinadora de grups de teatre amateur del Baix Ebre i Montsià. "Presentem una programació amb una àmplia varietat de registres, diversa i atractiva amb l'objectiu d'apropar les arts escèniques i la música a tota la ciutadania", ha dit l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, en la presentació de la programació feta este dimecres.