Els metges d’atenció primària de les Terres de l’Ebre es formen en ecografia clínica

El curs ha anat dirigit a 32 facultatius i residents en medicina de família del territori

Redacció
22 de desembre del 2023
Actualitzat a les 17:26h
Ha finalitzat amb èxit el curs d’ecografia d’abdomen dirigit a 32 professionals de l’Atenció Primària i Comunitària (APiC) de les Terres de l’Ebre. Esta iniciativa, duta a terme al CAP El Temple de Tortosa, representa un pas endavant en l’aplicació de l’ecografia clínica com a tècnica de suport en l’atenció primària.

Dirigit tant a facultatius com a residents en medicina de família del territori, el curs ha proporcionat una oportunitat per aprofundir en l’ecografia normal i patològica. Durant els tres mesos de tardor, els participants han abordat escenaris clínics prevalents en l’atenció primària, adquirint habilitats per a la seua pràctica diària.

Amb una durada de 100 hores, el curs ha tingut un 60% de sessions pràctiques, amb grups reduïts de cinc alumnes, fomentant una formació més personalitzada. Sota la supervisió de professors experts del grup ecoAP de CAMFiC, els professionals han après a utilitzar adequadament els ecògrafs i a interpretar els resultats amb precisió. També s’ha comptat amb el suport de la vocalia territorial de CAMFiC, la Unitat Docent de MFiC i la Direcció d’Atenció Primària de Terres de l’Ebre.

“Esta formació aporta molt valor a l’exercici a l’APiC, actualment dotada d’ecògrafs a la majoria dels centres, atès que permet augmentar la resolució de l’atenció als pacients, prioritzar la seua derivació amb patologia greu, la sol·licitud de proves. A més, dona als professionals un gran estímul per millorar la qualitat assistencial, a més d’omplir de més sentit el seu treball”, explica la doctora Anna Panisello, directora de l’Equip d’Atenció Primària Tortosa Est.

Amb esta formació, els metges d’APiC de les Terres de l’Ebre reforcen la seua capacitat diagnòstica i contribuïxen a l’objectiu més ampli d’incrementar la qualitat de l’atenció primària, posant l’ecografia al servei dels pacients i de la millora contínua en el sistema de salut.

En este sentit, la Direcció Estratègica d’Atenció Primària i Comunitària, en el marc del Pla de salut de Catalunya 2021-2025, promou la incorporació de l’ecografia a l’atenció primària amb l’objectiu de millorar l’eficiència del sistema i la satisfacció dels pacients.