Detenen tres dones d'Amposta i n'investiguen dos més de Castelló per robar a supermercats del Montsià

Els Mossos comuniquen a la Fiscalia de Menors que usaven infants per fer maniobres de distracció en els furts

Vehicle dels Mossos d’Esquadra
Vehicle dels Mossos d’Esquadra | Albert Segura
Aguaita.cat
22 de desembre del 2023
Actualitzat a les 12:53h
Els Mossosd'Esquadra han detingut tresdonesd'Amposta, de 23, 26 i 35 anys, i n'investigadosmés que resideixen a la zona de Castelló, com a presumptes autores dels delictesdefurt i pertinença a grupcriminal.

Les arrestades estan implicades en almenys onzerobatoris que s'han produït els últims mesos a supermercatsd'Amposta, laSénia, Alcanar i Ulldecona. En la investigació d'una sèrie de robatoris en nombrosos establiments de la comarca, es va comprovar per les càmeres de seguretat que sempre era el mateix grup de dones que els duia a terme. La policia també ha informat la FiscaliadeMenors i la DGAIA que les detingudes implicaven a infants en les maniobres de distracció per sortir corrents amb els productes sense pagar.

El grup de dones sempre actuava de la mateixa manera. Omplien els carros amb productes cars, s'aproximaven a la línia de caixes per pagar i amb diverses maniobres de distracció, per a les quals també feien servir els menors d'edats que les acompanyaven, i quan aconseguien despistar els empleats, sortien corrents amb els carros plens. A fora de l'establiment, ja les esperaves alguns vehicles on carregaven el gènere robat ràpidament i fugien. Es calcula que en els onzefurtscomesos s'han emportat articles per valor de més de 6.500euros.
 
La detenció de les tres dones es va fer dimecres. Després de passar a disposició del jutjatd'instrucciódeguàrdiad'Amposta, les detingudes han quedat en llibertat amb càrrecs i se'ls ha imposat una ordred'allunyament dels establiments afectats. Hi ha dos identificades i investigades més que els Mossos que resideixen a la zona de Castelló.