L’Ajuntament d'Alcanar presenta el cartell anunciador de les Festes Quinquennals 2024

La imatge dissenyada pel veí amb el pseudònim Derry ha sorprès al jurat per la seva originalitat, creativitat i composició

Presentació del cartell escollit per a les properes Quinquennals d’Alcanar
Presentació del cartell escollit per a les properes Quinquennals d’Alcanar | Cedida
Aguaita.cat
21 de desembre del 2023
Actualitzat a les 8:39h
La regidoradeFestesd'Alcanar, TxellUlldemolins, acompanyada per la regidoradeComunicació i ProjecciódelPoble, MarSancho, ha presentat el cartell anunciador de les FestesQuinquennals2024. Recordem que per part de l’Ajuntament es va posar en marxa un concursobert a tota la ciutadania perquè qualsevol persona interessada pogués aportar una proposta inèdita i original. En total s’han presentat més de 10 imatges.

Durant la presentació MarSancho ha agraït la feina de tots els participants, destacant que “s’han rebut propostes d’arreu del territori de gran qualitat tècnica i artística fetes amb diferents estils, alguns d’ells molt originals, que han fet difícil escollir el cartell anunciador”. Així mateix, també agraïa la tasca dels membres del jurat que després de moltes deliberacions i assesorats per una comissió d’artistes locals han seleccionat la proposta de creada per l’artista amb el pseudònim Derry com a guanyadora. 

Segons comentava Sancho es tracta d’una imatge potent i evocadora que representa a Alcanar com tota una catifa de serrill i pigment. Segons afegia és el fruit de barrejar en un mateix muntatge cases i carrers del nucli antic i també carrerons de la zona de la plaça Major, amb l’objectiu d’identificar tant Alcanar com les Cases , tot fet amb relleu, volum i color per representar un carrer-catifa creat a base de serrill i pigment.

D’altra banda, TxellUlldemolins comentava que “les Quinquennalsd’Alcanar són úniques, i no hi ha cap acte cultural al país que s’assemble, amb dissenys, formes, catifes, centenars de materials i fervor de la gent, que fan sigui una festa singular i representi l’essència dels canareus i casencs”. D’altra banda, destacava que “també són un punt de reunió i retrobament, on fem memòria de com els nostres avantpassats van començar en aquesta festivitat, i com de generació en generació es transmet perquè continue perdurant.
 
Per la seua banda, la regidora Ulldemolins ha indicat que “les Quinquennals no només són una festa, són sentiment de tots els canareus i casencs que ens identifica com a poble”. Segons afegia gràcies a aquesta estima les Quinquennals es transmeten de generació en generació i han evolucionat amb els pas dels anys, conjurant tradició i modernitat, fent-les úniques i singulars.
 
Durant la seva intervenció Sancho també destacat la feina de l’Ajuntament per a impulsar i promocionar cada edició de les Quinquennals perquè arriben arreu del món. En este sentit, convidava tots els visitants a apropar-se a Alcanar i lesCases durant la quinzena de les Quinquennals per gaudir d’una experiència única i viure de primera mà “aquesta passió que ens identifica com a poble”.