Territori vetarà la construcció de més de 3.600 nous pisos a l'Ametlla de Mar, Amposta i Alcanar

El conjunt de revisions del PDU al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han afectat una vintena de municipis

Façana marítima de l'Ametlla de Mar.
Façana marítima de l'Ametlla de Mar. | S.Cabanes
Redacció
20 de desembre del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a la 13:53h

El Departament de Territori ha afirmat que impedirà la construcció de més de 18.000 nous pisos al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Ho fa després d’aprovar el Pla director urbanístic (PDU) de revisió de sòls no sostenibles del litoral entre Malgrat de Mar (Maresme) i Alcanar (Montsià), en què s’ha analitzat una quarantena de municipis. Al Camp de Tarragona, el Govern evita la construcció de nous habitatges a Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, el Vendrell, Salou, Vinyols i els Arcs i Mont-roig del Camp, i a les Terres de l'Ebre la revisió afecta un municipi del Baix Ebre (L’Ametlla de Mar, amb 2.348 pisos afectats) i a dos del Montsià (Amposta, amb 609 i Alcanar, amb 687). 

El conjunt de revisions del PDU al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han afectat una vintena de municipis: set del Tarragonès (Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca i Salou); quatre del Baix Camp (Cambrils, Vinyols i els Arcs, Mont-roig del Camp i Hospitalet de l’Infant); quatre del Baix Ebre (L’Ametlla de Mar, el Perelló, l’Ampolla i Deltebre) i quatre del Montsià (Sant Jaume d’Enveja, Amposta, la Ràpita i Alcanar).

Al conjunt de Catalunya, s’ha impedit la construcció de 43.600 pisos nous, el 41% dels possibles. Juntament amb el document aprovat el 2021 al litoral gironí i un altre específic per a l’Alt Pirineu l’any 2020, el Govern ja hauria aturat la construcció d’unes 67.000 noves edificacions en indrets que no són sostenibles ni ambientalment ni socialment o en llocs amb riscos.