Òmnium Terres de l’Ebre entrega el premi Lo Grifonet 2023 a l’escriptora Francesca Aliern Pons

El reconeixement a Francesca Aliern Pons és per la seua destacada aportació a les lletres ebrenques en el marc de la literatura catalana

Francesca Aliern durant l'entrega del premi Lo Grifonet per la seua contribució a les lletres ebrenques
Francesca Aliern durant l'entrega del premi Lo Grifonet per la seua contribució a les lletres ebrenques | Cedida
Aguaita.cat
20 de desembre del 2023
Actualitzat a les 14:07h
ÒmniumTerresdel’Ebre va entregar el passat divendres el dotzè premi LoGrifonet a la xertolinaFrancescaAliernPons després d’una votació oberta als socis i sòcies d’Òmnium d’entre quatre candidatures possibles.

El Grifonet significa el brot de la mostra de l’olivera, i des del 2011 dona nom al premi que l’entitat atorga a personesdelterritori –comprès per les Terresdel’Ebre, Matarranya i Maestrat– per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància i exemplaritat de la seua tasca.

El reconeixement a FrancescaAliernPons és per la seua destacada aportació a les lletresebrenques en el marc de la literatura catalana, que l’ha convertit en una autora referencial i emblemàtica. En termes literaris, Francesca Aliern és la gran representant de la novel·lasocial a casa nostra. Com a autora orgullosament autodidacta, ha aconseguit plasmar un univers literari de molt pes que aplega títols ben significatius com: Sabómoll, LajoveLaura, CafèParís, L’espiera, Mansdefang, Culleradesdevida o LespassionsdelaMenestrala
 
L’acte d’entrega de premi es va celebrar a porta tancada amb les persones més properes a l’escriptora i EmigdiSubirats va ser l'encarregat de fer-ne la glosa. 
 
Al parlament de la presidentad’ÒmniumTerresdel’Ebre, DolorsRóo va destacar: “feia temps que l’escriptora Francesca Aliern Pons era mereixedora d’aquest reconeixement, des de l’entitat volem valorar la seua aportació i sensibilitat a la literatura catalana i estem contents de sumar una dona més al nostre premi Lo Grifonet en aquesta dotzena edició”. 
 
La celebració va finalitzar amb una actuació d’Imma de Sopa i la Rondalla cantant per a tots els convidats.