La primera edició de la mostra artística NatiuZ reunix més d’un centenar de visitants a Corbera d’Ebre

Es tracta de la primera mostra de joves artistes i creadors de la comarca

La iniciativa va oferir exposicions, tallers, mercat i espais de reflexió.
La iniciativa va oferir exposicions, tallers, mercat i espais de reflexió. | Cedida
Redacció
19 de desembre del 2023
Actualitzat el 20 de desembre a les 11:35h
L’església del Poble Vell de Corbera d’Ebre va acollir ahir diumenge NatiuZ, la primera mostra de joves artistes i creadors de la comarca. La jornada, una iniciativa de l’Oficina Jove de la Terra Alta, va oferir exposicions, tallers, mercat i espais de reflexió i va reunir més d’un centenar de visitants.

L’organització va escollir el Poble Vell de Corbera d’Ebre, un espai singular pel seu significat com a monument a la pau i que està vinculat amb l’àmbit artístic, ja que, des del 2009, s’hi celebra de la Biennal d’Art.

La jornada va engegar motors amb la visita guiada per l’espai històric que va realitzar el jove corberà Enric Ubalde a través de l’empresa de guiatges Marcats pel 38. Durant tot el matí es van succeir tallers artístics de gravats, de la mà de Francesca Withlock, (@tierra_y_tinta), i de hama beads, petites peces plàstiques a càrrec de Ramon Gironès (@ramuhamaart). També es va presentar el videoart Fluire, de Gessamí Olesa (@creacionsendiferit), que es va acompanyar d’un espai de reflexió sobre la relació que establix l’ésser humà amb la natura.

Paral·lelament, NatiuZ va comptar amb dos exposicions fotogràfiques, una de retrats d’àmbit sociocultural de Judit Amposta (@lajuu.fotografia) i una altra sobre fauna de la Terra Alta, d’Oriol Vallespí (@uri_wild). A la mostra, també hi va participar l’il·lustrador Xavier Viña (@xeifff), que també va tenir el seu espai a la zona de mercat, com tots els altres artistes participants a NatiuZ.

Per acabar la jornada, el grup liderat pel músic Josep Enric Juanós (@joejuanosmusic), Terralta Sessions, i que està format per joves de diversos municipis de la comarca, va oferir una sessió de jazz acompanyada de producte local elaborat també per joves. En este  cas, els cellers Cal Minyó de Prat de Comte i Frisach de Corbera d’Ebre van encarregar de servir el vi, mentre que el mestre xarcuter Albert Gironés de Cal Pastoret de la Fatarella, va servir la vianda.

El disseny dels cartells i de l’espai de la mostra NatiuZ va ser fruit del treball conjunt de Guillem Olivé (@lodissenyadordepoble) amb el tàndem format per Laia Domènech i Maite Puey (@tercerprimeradisseny).

L’origen de la mostra NatiuZ es remunta a fa un parell d’anys, quan l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Terra Alta va començar a construir un catàleg d’artistes emergents amb l’objectiu de donar-los a conèixer i potenciar l’àmbit artístic en territoris rurals, com una forma de retenir talent. Amb un petit grup consolidat, des de l’Oficina Jove s’han fet reunions i s’han facilitat espais de trobada per generar projectes comuns entre aquests artistes. D’estes trobades, en va sorgir NatiuZ, una mostra prèvia a les vacances de Nadal on donar visibilitat a part de la seva obra.