Tortosa demana el règim especial d'inundabilitat dels terrenys del futur hospital ebrenc

El document el farà l'arquitecte Sebastià Jornet i estarà llest en el primer trimestre de l'any que ve

Imatge aèria dels terrenys on es construirà el nou hospital, entre Tortosa i Roquetes.
Imatge aèria dels terrenys on es construirà el nou hospital, entre Tortosa i Roquetes. | Google Maps
Aguaita.cat
19 de desembre del 2023
Actualitzat a les 16:47h
L'AjuntamentdeTortosa ha encarregat la realització de l'estudid'idoneïtatterritorial i urbanística del PlaParcialCamídeRoquetes on es projecta el futurhospital de les Terresdel'Ebre.

El farà l'arquitecte SebastiàJornet, "professional d'àmplia trajectòria, de prestigi i de consens", com ha remarcat l'alcaldeJordiJordan.

Com establix la modificació del reglament del flux preferent, que regula el domini públic hidràulic, l'informe s'enviarà al departament competent de la Generalitat, a Territori, i si l'aprova, es remetrà a ConfederacióHidrogràficadel'Ebre (CHE). Amb el vistiplau de les dos administracions, Tortosa entraria en un règim especial que permetria cedir els terrenys a Salut per construir el nou hospital.

La redacció d'este informe és el primer pas perquè l'Ajuntament puga sol·licitar acollir-se al règim especial previst en el reglament de domini públic hidràulic en municipis amb més d'un terç de la seua superfície inclosa en la zona de flux preferent, és a dir, en zona inundable. Així, Jornet, que ja va redactar el Plad'OrdenacióUrbanísticaMunicipal, serà qui prepararà la documentació tècnica perquè Tortosa puga acollir-se a l'excepcionalitat prevista en la llei.
 

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan ha fet declaracions este matí respecte als terrenys del nou hospital ebrenc Foto: Cedida

 
"La modificació del reglament del domini públic hidràulic obre la possibilitat a què Tortosa aconseguisca una excepcionalitat per construir el nou hospital als terrenys del pla parcialCamídeRoquetes, uns terrenys que hem de recordar quan es van comprar per part de l'Ajuntament estaven en zona inundable i no eren viables", ha manifestat l'alcaldedeTortosa, JordiJordan.

En este sentit, la modificació del reglament preveu que en casos excepcionals, l'Ajuntament presente una memòriajustificativa davant les administracions amb competència en ordenació del territori de les comunitats autònomes, les quals demanaran informes vinculants als organismes de conca.
 
Concretament, l'Ajuntament ha encarregat la realització de la documentaciótècnica que justificarà la peticiódelrègimespecial per als terrenys en els quals s'ha projectat la construcciódelnouhospital. Una memòria justificativa que farà incidència en la morfologia del territori i que l'Ajuntament preveu que podrà presentar davant l'administració competent durant el primertrimestre de 2024.
 
Una vegada presentada la memòria justificativa per part de l'Ajuntament, la ConfederacióHidrogràficadel'Ebre (CHE) i l'AgènciaCatalanadel'Aigua (ACA) hauran de fer els seus informes i si són favorables es reconeixerà l'excepcionalitat i es concedirà el règim especial del municipi en matèria d'inundabilitat en el termini màxim de tres mesos.