L’empresa ebrenca Kenshô i Eurecat estudien la fermentació per elaborar sake i miso sostenible

El centre tecnològic Eurecat i l’empresa Kenshô han dut a terme un projecte de recerca centrat en la recuperació i valorització de potencials microorganismes per a la producció de nous productes fermentats de proximitat

Sake i miso fets a l'Ampolla
Sake i miso fets a l'Ampolla | Cedida
Aguaita.cat
19 de desembre del 2023
Actualitzat a les 11:47h
L’empresaebrencaKenshô i el centre tecnològic Eurecat han subscrit una col·laboració, amb l’objectiu d’estudiar la fermentació en fase sòlida com a eina per incrementar la sostenibilitat del procés d’elaboració de productes fermentats com el sake i el miso mediterranis, a l’Ampolla.

En el marc d’este projecte d’R+D+i, Eurecat ha estudiat la recuperació de potencials microorganismes fermentatius de les aigües de rentat d’una varietatd’arròsecològic cultivat al Deltadel’Ebre per a la seua posterior valorització mitjançant la fermentació en fase sòlida. Este estudi obre les portes a l’empresa cap a la producció de nous productes fermentats de forma sostenible, minimitzant així l’impacte ambiental i reduint les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle derivades de subministraments  en 93 kg de CO2 aproximadament.

El projecte ha comptat amb el suport d’ACCIÓ en el marc dels Cupons ACCIÓGreen amb el finançament del FonsClimàticdelaGeneralitatdeCatalunya i ProACCIÓGreen, un programa conjunt amb el Departamentd’AccióClimàtica, AgriculturaiAgendaRural.

Tant el centre tecnològic Eurecat com l’empresa Kenshô formen part del HUBFoodtech&Nutrition,  l’ecosistema publicoprivat d’empreses, institucions i centres de recerca de l’àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud. El hub és un projecte amb impacte en la competitivitat de les empreses tecnològiques i alimentàries, que busca connectar de manera eficient tots els agents amb capacitat real d’accelerar la transformació econòmica i social de la Catalunya Sud.