L'Aldea inicia les obres del camí escolar al 21 d’Abril

Esta actuació té com a objectiu principal pacificar el trànsit a la zona i milloranr la seguretat dels alumnes

Imatge virtual del projecte
Imatge virtual del projecte | Ajuntament de l'Aldea
Aguaita.cat
19 de desembre del 2023
Actualitzat a les 2:46h
Este mateix dilluns 18 de desembre s’han iniciat les obres del camíescolardel'Escola21d'Abril, com estaven previstes i dins del terminiestipulat del segonsemestre de 2023, marcant un pas significatiu cap a la millora de la mobilitat segura i sostenible a la localitat.

Este projecte, que es duu a terme en el marc del "Projecte d’actuacions vinculades a la mobilitat segura i sostenible, la pacificació del trànsit i la reducció de l’accidentalitat a l’accés de l’Escola 21 d’Abril i a les travesseres," representa una inversió de 132.253,00, adjudicada a l'empresa REGIMOVI.

Les obres, amb un terminid'execució de 12setmanes, són finançades al 100% per la GeneralitatdeCatalunya.

XavierRoyo, alcaldedeL’Aldea, ha expressat la seua satisfacció pel començament d'esta obra: ”A més de dotar d’un camí escolar que afavorirà la seguretat dels escolars i les seues famílies, aquesta actuació oferirà a la població una nova àrea de passeig".

L'alcalde destaca que l'Escola 21 d’Abril serà una de les poques que : ” podrà afirmar que disposa d’un camí escolar exclusivament per a la seua escola i també remarca l'impacte positiu: “als tres principals accessos del municipi, on es dotarà de reductors elevats per reduir la velocitat a les entrades del municipi”.
 
Esta actuació té com a objectiu principal pacificareltrànsit a la zona de l’Escola 21 d’Abril, millorant significativament la seguretatdelsalumnes i les seues famílies. A més a més, es traduirà en una millora estètica de l’entorn de l’escola. El camíescolar tindrà una longitud de 300metres, amb carrilbicipavimentat, arbres i mobiliariurbà. També disposarà de passos elevats a les travesseres.

Així mateix, aquesta actuació inclourà la instal·lació de tresreductors elevats a les entrades principals del municipi, concretament a l'avingudaCatalunya (entrada nord i sud) i a la carreterad’entradadeTortosa a l’altura de SantRamon, amb l'objectiu de reduir les velocitats dels vehicles als accessos del nucli urbà.
 
Les obres comptaran amb dues principals actuacions:
 
ACTUACIÓ1: Obres d’accés al col·legi 21 d’abril amb la separació del trànsit de vehicles de motor, bicicletes i zona de vianants, des de l’avinguda Catalunya fins al pati de l’Escola 21 d’Abril.
 
ACTUACIÓ2: Reductors elevats que inclouen passos de vianants accessibles, per facilitar el creuament de les vies, per la pacificació del trànsit i la reducció de l’accidentalitat en tres punts de les principals travesseres del municipi, situats a l’Avinguda Catalunya (antiga N-340) i a la carretera d’entrada de Tortosa (N-235).
 
Amb esta inversió, l'Ajuntament reafirma el seu compromís amb la seguretat, la sostenibilitat i el benestar, tot millorant la infraestructura viària i fent de l'Aldea un lloc més segur i agradable per a tots els seus habitants.