Traslladen l'Oficina del Voluntariat de Tortosa al mercat per fer-la més visible i accessible

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor de Joventut, Víctor Grau, han inaugurat la nova seu que informa i assessora tant entitats com voluntaris

Nova ubicació de l'Oficina del Voluntariat  a l'exterior del mercat municipal de Tortosa
Nova ubicació de l'Oficina del Voluntariat a l'exterior del mercat municipal de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
18 de desembre del 2023
Actualitzat a la 13:10h
L'OficinadelVoluntariat s'ha traslladat de la primera planta de l'edifici del Carrilet a una de les casellesexteriors del mercatmunicipal, a l'avingudadelaGeneralitat, amb l'objectiu de fer-la créixer.

"Donem més visibilitat a l'Oficina del Voluntariat, la fem més atractiva i accessible a la ciutadania, amb l'objectiu d'arribar a un major nombre de persones", ha explicat l'alcalde, JordiJordan, que avui juntament amb el regidordeJoventut, VíctorGrau, ha inaugurat la nova oficina.

L'OficinadelVoluntariat és un servei municipal per informar i assessorar tant a les entitats com a les persones interessades a fer de voluntàries. Actualment, a Tortosa hi ha unes 250personesvoluntàries en actiu, una xifra que encara pot créixer i, en este sentit, es treballa des de l'Oficina del Voluntariat.

Entre les accions que es promouen des de l'Oficina del Voluntariat hi ha la formació, xerrades que s'organitzen a demanda dels centres, educatius o de lleure, i cursos de voluntariat. "Enguany com a novetat hem iniciat un seguit de xerrades de sensibilització als instituts, perquè joves a partir de setze anys puguen entrar a formar part del banc de voluntaris", ha dit el regidor de Joventut.

Una altra de les actuacions de l'Oficina del Voluntariat és l'organització de la FestadelesEntitatsSocials, que permet donar a conèixer els projectes que impulsem en un marc lúdic i festiu. També promou un programa a la ràdio municipal on les diferents associacions tenen un espai per explicar les seues iniciatives. "El canvi d'ubicació de la seu permetrà visibilitzar més el servei, fer créixer el voluntariat i el teixit associatiu de Tortosa", ha conclòs Grau.