Jordi Jordan celebra que el Govern descarte la interconnexió de xarxes fluvials

L'alcalde de Tortosa creu que suposaria "un transvasament estructural" i avisa que a l'Ebre també hi ha "escassetat d'aigua"

Jordi Jordan, alcalde de Tortosa, al seu despatx d'alcaldia a l'Ajuntament
Jordi Jordan, alcalde de Tortosa, al seu despatx d'alcaldia a l'Ajuntament | Anna Ferràs
Aguaita.cat
18 de desembre del 2023
Actualitzat el 19 de desembre a les 16:47h
L'alcalde de Tortosa, JordiJordan, ha considerat "positiu" que el Govern hagi rebutjatinterconnectar la xarxad'AigüesTer-Llobregat (ATLL) i el Consorcid'AigüesdeTarragona i ha advertit que fer-ho suposaria "un transvasament a Barcelona de manera estructural". "Tothom sap que si es fa una vegada, l'aigua de l'Ebre anirà a l'àrea metropolitana", ha avisat este diumenge en declaracions a la premsa.

Per a Jordan, la interconnexió "no és ni molt menys la solució als problemes hídrics que hi ha a Catalunya" i ha alertat que les Terresdel'Ebre "també tenen escassetat d'aigua". Per això, ha recomanat al Govern que aposte "per un model de desenvolupament diferent, sostenible i equilibrat".

La interconnexió va ser una proposta dels col·legis professionals d'enginyers però la secretàriad'AccióClimàticadelaGeneralitat, AnnaBarnadas, va assegurar dissabte que "no està en el marc de solucions" del Govern per fer front a la sequera.