L'alcalde de Tortosa reclama recuperar els trens Avant i Euromed a la reunió de la Taula de Mobilitat

Jordan ha fet una valoració positiva de la creació de l'Autoritat Territorial de Mobilitat de l'Ebre, una reivindicació històrica del territori

La consellera de Territori, Ester Capella durant la Taula de Mobilitat ahir a les Terres de l'Ebre
La consellera de Territori, Ester Capella durant la Taula de Mobilitat ahir a les Terres de l'Ebre | Cedida
Aguaita.cat
15 de desembre del 2023
Actualitzat a les 10:22h
L'alcalde de Tortosa, JordiJordan, ha participat en la reunió de la TauladeMobilitatdelesTerresdel'Ebre que ha estat presidida per la conselleradeTerritori, EsterCapella.

Jordan ha fet una valoració positiva de la creació de l'AutoritatTerritorialdeMobilitat de les Terresdel'Ebre, que ha estat anunciada per la consellera i que era una reivindicació històrica del territori.  "Celebrem que la Generalitat impulse la creació de l'Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l'Ebre, la qual cosa permetrà el desplegament de la llei de mobilitat i equiparar l'Ebre a la resta de territoris", ha dit Jordan, en relació amb el fet que permetrà la unificaciótarifària i la reducciódetarifes.

Amb tot, l'alcalde de Tortosa ha demanat a la Generalitat que tingue en compte la realitat demogràfica i econòmica dels ajuntaments de les Terres de l'Ebre, de tal manera que l'aportació econòmica per part de l'administració catalana siga més gran en relació amb altres territoris.

Jordan també ha plantejat durant la reunió la necessitat de millorar el servei de transportpúblic a les Terresdel'Ebre. En este sentit, l'alcalde ha reclamat que es restableixen els trensAvant entre Tortosa i Barcelona i que es complisca així l'acord parlamentari dels pressupostos de 2023 signat entre el grup parlamentari d'En Comú Podem i la Generalitat, que preveia la recuperació d'este servei ferroviari el 2023.

A més, el batlle tortosí també ha insistit en la necessitat que s'aturen a l'estaciódel'Aldea els trens Euromed.

Finalment, pel que fa al transport per carretera, Jordan ha proposat que s'habilite un serveidebus que connecte Tortosa amb Reus, que és una demanda de molts estudiants ebrencs que es desplacen cada setmana a la capital del Baix Camp i que es millore el servei de busentreTortosa i el Delta