Descobreixen restes de la muralla de Tortosa arran de les obres d'ampliació de l'hospital

Segons els arqueòlegs són murs de contenció per crear un pas de ronda elevat seguint el parapet dels segles XVII o XVIII

Part de la Muralla de Tortosa descoberta arran de les obres d'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta
Part de la Muralla de Tortosa descoberta arran de les obres d'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta | IBER
Aguaita.cat
14 de desembre del 2023
Actualitzat a les 11:53h
Les obresd'ampliació de l'HospitalVergedelaCinta han provocat la troballa de restesarqueològiques al terreny. En concret ha quedat visible una nova part de la muralla, fins ara soterrada entre el formigó.

Fonts del departament de Salut apunten que "la troballa no afecta a la continuitat del conjunt de l'obra" però esperen el corresponent informe arqueològic i de Patrimoni per saber com actuar en esta part afectada de l'obra.

De moment la resta de les obres segueixen en marxa. L'empresa constructora UTEACCIONACIMELSACopcisaConstruccionesIntegrales, treballa en l'ampliació mentre els arqueòlegs, dirigits pel Dr.RamonFerré documenten dos llargs murs paral·lels de tàpia relacionats amb el parapet de la muralla actualment visible.

Segons els arqueòlegs són murs de contenció per crear un pas de ronda elevat seguint el parapet dels segles XVII o XVIII.

Des de PlataformaperunNouHospital i l'AssociacióAmicsdelsCastells ja s'havia advertit que excavar en un terreny com el de l'actual hospital comportava el risc de l'aparició de troballes arqueològiques i esperen que es puga conservar la troballa.

El projecte d'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta té un pressupost de 45 milions d'euros i un termini d'execució de vint-i-dos mesos, segons els seus responsables.El nou edifici tindrà quatre plantes i s'hi traslladaran part de les consultes externes, el servei de farmacologia, el bloc quirúrgic i l'àrea d'esterilització. 

L'edifici escollit només preveu una única planta subterrània per al nou aparcament.

Mentrestant, ja funciona l'aparcament provisional de 400 places que s'ha instal·lat al Fossar del Sitjar, una estructura de tres plantes. Este pàrquing gratuït per a usuaris, acompanyants i treballadors de l'HTVC s'ha creat per donar resposta a les mancances d'aparcament i els problemes de mobilitat i accessibilitat al centre hospitalari.

En els pròxims dies sabrem, amb l'informe de Patrimoni sabrem si cal modificar alguna part de l'obra arran de la troballa.
 

Obres d'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta Foto: Aguaita.cat