Èric Vinaixa estrena el vídeoclip de «La petita Su», la història d’un alliberament identitari

És el segon avançament del disc Les mil cares de la nit, que el cantautor miravetà estrena este divendres

Fotograma del nou vídeoclip.
Fotograma del nou vídeoclip. | Cedida
Redacció
14 de desembre del 2023
Actualitzat a les 10:58h
Després de la presentació del senzill “És amb tu” el passat mes de novembre, amb un ritme vitalista i positiu, a mig matí d’este dijous ha sortit a la llum el vídeoclip de la segona peça que el cantautor miravetà Èric Vinaixa ens mostra del disc Les mil cares de la nit, que estrenarà demà divendres. Es tracta de la meravellosa história de "La petita Su", que explica una sortida de l'armari identitari a través d'un personatge protagonitzat per l'Elva Pérez, una xiqueta de vuit anys que no se sent a gust amb el seu cos i el seu paper d’haver de jugar amb nines. Ella té uns altres referents, es pinta bigotis, idolatra Freddie Mercury, algú que es va atrevir a viure la sexualitat a la seua manera, i això és una cosa que a casa seva no entenen – li estripen els papers, la duen al psicòleg a fer-li proves- però en canvi hi ha un senyor al teatre que sí que hi empatitza i l'ajuda perquè ell no s'ha atrevit mai a sortir de l'armari.

“De fet, a la intimitat, sol al teatre, l'home es transvestix i és feliç, i quan la petita Su es fa gran, s'ha convertit en un personatge no binari, transgènere, i s'acaba abraçant amb l'home gran, que celebra que ella haja aconseguit un alliberament al qual ell no es va atrevir mai”, explica Vinaixa en l’entrevista a Viasona en motiu de l’estrena del vídeoclip.



Després de les dos entregues, els fans d’Èric Vinaixa estan pendents de l’estrena de l’àlbum Les mil cares de la nit, este divendres. Serà el seu cinquè disc en solitari, el setè de la seua carrera musical. En aquest nou àlbum, l’artista reafirma el seu segell propi a l’hora d’escriure, produir i interpretar la seva música. Si el seu estil personal beu del pop més melòdic, del rock més lasciu, del Soul més emotiu, de la cançó d’autor més íntima, de l’R&B més Groove i de la música clàssica més elaborada, aquest nou disc va més enllà del seu habitual preciosisme, ple de textures, matisos i colors, per arribar a noves sonoritats.

El miravetà presentarà el disc per primera vegada el 2 de febrer de 2024 a la sala Luz de Gas de Barcelona, en el marc del festival BarnaSants.