Es crea la marca Tortosactiva per millorar l'ocupació de les persones i la competitivitat empresarial

Agrupa serveis que fins ara estaven fragmentats, com són el Servei Local d'Ocupació, el Centre de Formació Ocupacional i el viver d'empreses

Presentació del nou projecte Tortosactiva al viver d'empreses de Tortosa
Presentació del nou projecte Tortosactiva al viver d'empreses de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
13 de desembre del 2023
Actualitzat el 14 de desembre a les 11:53h
L'AjuntamentdeTortosa ha presentat avui la marca Tortosactiva, un serveimunicipal que pretén millorarl'ocupabilitat de les persones i la qualitat del teixitempresarial, a través d'actuacions d'ocupació, inserció laboral, orientació, formació, emprenedoria i serveis adreçats a les empreses.

Es tracta d'uns serveis ja existents, però que estaven fragmentats i que ara s'agrupen amb la nova marca, que també estrena nova web, perfils a les xarxes socials i senyalització de l'espai. Avui l'alcalde deTortosa, JordiJordan, i la regidora de Promoció Econòmica, PilarCaballé, han presentat la nova marca.

"Des de Tortosactiva contribuirem a millorar el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat, amb una millora de l'ocupació, donant suport i resposta a les necessitats de les empreses del territori i fomentant l'emprenedoria des d'uns valors de tolerància, solidaritat i respecte al medi ambient", ha manifestat l'alcalde. "Volem posar les instal·lacions al mapa i fer-les atractives, tant per a les persones que volen trobar una feina o millorar el seu lloc de treball com per oferir suport a empresaris i emprenedors", ha afegit Jordan.

Coincidint amb el llançament de la marca Tortosactiva, la regidora de PromocióEconòmica ha explicat els nous serveis que es posen en marxa. En este sentit, s'ha activat el servei de tràmits en línia, per donar suport en la realització dels principals tràmits electrònics; el programa de suport a l'ocupaciójuvenil i l'obertura de l'aulamentor.

Pel que fa a la nova web, www.tortosactiva.cat, s'estructura en quatre grans eixos: Formació, ocupació, empresa i emprenedoria. "Presentem una web amb un disseny atractiu, fàcil i clar, pensat per a dispositius mòbils i que permet un accés directe a tots els serveis i recursos que oferim des de Tortosactiva", ha dit Caballé.
 
Finalment, la regidora de Promoció Econòmica ha fet un repàs dels serveis que s'ofereixen des de Tortosactiva i dels programes que s'impulsen com el 30Plus; TreballFormació; treball als barris; servei local d'ocupació, que durant l'últim any ha tramitat un total de 159 ofertes, un 94% de les quals han estat cobertes; cursos de formació adaptats a les necessitats del mercat laboral i els diferents espais del viver d'empreses, que compta amb vuit despatxos i quatre naus per ubicar-hi activitats industrials i de distribució.