Un vi gandesà d'Herència Altés, reconegut com el primer vi de finca de garnatxa blanca de Catalunya

'La Serra Blanc' s'unix a l'elit dels dinou vins catalans que ja tenien aquest reconeixement exclusiu

La Serra Blanc, el vi blanc del celler Herència Altés reconegut  com Vi de Finca Qualificada
La Serra Blanc, el vi blanc del celler Herència Altés reconegut com Vi de Finca Qualificada | Departament d’Acció Climàtica
Aguaita.cat
13 de desembre del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a les 14:00h

LaSerrablanc del cellerHerènciaAltés de Gandesa ha sigut distingit com el primerVi de FincaQualificadamonovarietal de garnatxablanca de Catalunya.

Serà el segon vi de la DOTerraAlta que entra a l'elit dels vinscatalans en rebre aquest màximreconeixement del Departamentd'AccióClimàtica, a proposta de l'INCAVI. El títol distingix "les característiques singulars i climàtiques" i "la categoria i prestigi nacional i internacional" de més de deu anys dels vins. Només n'hi ha dinou més amb esta recognició tan exclusiva. LaSerra es produeix d'una finca de vinyescentenàries entre Batea i Gandesa, a una altitud d'entre 420 i 450 metres. Tot i els baixos rendiments de la vinya vella, el resultat és un vi "amb caràcter i frescor".

El reconeixement de VideFincaQualificada de LaSerrablancd'HerènciaAltés el comparteixen els vins Clos Mogador del celler amb el mateix nom (DOQ Priorat); Mas de la Rosa de Vall Llach (DOQ Priorat); Vinya Gigi, Vinya Le Havre, Vinya Palau i Vinya La Scala de Jean Leon (DO Penedès); Teixar de Vinyes Domènech (DO Montsant); Arnau Oller d’Heretat Oller del Mas (DO Pla de Bages); Finca 3.9 del Celler Abadal (DO Pla de Bages); Coma Blanca i Clos Fontà de Mas d’en Gil (DOQ Priorat); MasEdetàriaSelecció de CellerEdetària (DO Terra Alta); V d’O 2 del Celler Vinyes d’Olivardots (DO Empordà); l’Avi Ton del Celler Eudald Massana Noya (DO Penedès); Raïms de la Immortalitat de Torre del Veguer (DO Penedès); Singular Blanc de Coll Baix (DO Pla de Bages); L’Especial Picapoll Negre d’Heretat Oller del Mas (DO Pla de Bages) i Les Tallades de Cal Nicolau d’Orto Vins (DO Montsant).