Els Premis Emprèn de la Diputació premien tres projectes empresarials ebrencs

Han resultat premiats la Cooperativa Pàtxera de Sant Jaume d’Enveja, el Festival Som(Riu)Fest d'Aldover i Festivals de les Terres de l'Ebre d'Ulldecona

Iniciatives empresarials guardonades als Premis Emprèn 2023
Iniciatives empresarials guardonades als Premis Emprèn 2023 | Diputació de Tarragona
Aguaita.cat
13 de desembre del 2023
Actualitzat a les 11:21h
Els PremisEmprèn de la DiputaciódeTarragona reconeixen i impulsen els millorsprojectesempresarials nascuts al Camp de Tarragona, les Terresdel’Ebre i el Baix Penedès.

En l’edició corresponent a l’any 2023, els guanyadors per a cadascuna de les 7 categories del certamen han estat: ODYSSEUS, una plataforma per a viatges que a través de la intel·ligència artificial proposarà itineraris menys massificats i més sostenibles (Riudoms), l’espai de creació d’artesania PIENSA EN PORCELANA (Tarragona), GIMA CLÍNIC, un centre de fisioteràpia amb una tecnologia capdavantera per a recuperar malalties neurològiques (Reus), EO! EASY ORDERING, que ofereix un software innovador per a l’hoteleria (Reus), la plataforma de lloguer de roba XERFER FASHION RENTING (Tarragona), la Cooperativa de serveis de desenvolupamentruralPÀTXERA (Sant Jaume d’Enveja) i PA RURAL, un projecte de repartiment diari de pa en entorns rurals (El Pla de Santa Maria).

Les persones emprenedores que hi ha darrere d’estos projectes s’han aplegat este dimarts a l’AuditoriDiputació en un acte encapçalat per la presidenta de la DiputaciódeTarragona, NoemíLlauradó, i el diputat delegat de Polítiquesd’Ocupació i Emprenedoria, PereGranados. Els projectes guanyadors de cadascuna de les 7 categories del certamen rebran un premieconòmic de 4.000€ que servirà per fer avançar el projecte, així com un servei d'assessorament personalitzat per part de l'equip tècnic de la Diputació i de les entitats col·laboradores.

D’altra banda, els Premis Emprèn han reconegut 15 projectes empresarials que rebran un premi econòmic de 1.000€: Localboss (Mont-roig del Camp), Inesperata.com (Tarragona), Som (Riu) Fest (Aldover), FestivalsdeTerresdel’Ebre (Ulldecona), Roser de Foc, SCCL (Vinyols i els Arcs), Link a Dogs (Tarragona), Centre Petjades (Reus), Nasapp (Tarragona), Krush (Tarragona), Smart Biohome, SL (El Vendrell), Hermosura (Calafell), Llueix Vida Rural (Capçanes), Cuentropía, SCCL (La Secuita), Befreya (Albinyana) i Mancomunació de serveis de gestoria empresarial i cultural (El Vendrell).

Durant l’acte de lliurament dels guardons, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat la qualitat dels projectes i ha felicitat els seus artífex per l’esforç, el talent  i lideratge que han demostrat. A més, ha ressaltat que “els Premis Emprèn donen resposta a les necessitats reals de la societat i, per tant, promouen sectors d’activitat estratègics per al desenvolupament sostenible i l’equitat del nostre territori”. Per aquest motiu, les diferents categories dels guardons inclouen àmbits com la transició ecològica, energètica i alimentària; l’emprenedoria social; la transformació digital; la innovació en salut, el repte demogràfic, la cultura o el turisme.

Els Premis Emprèn són un dels eixos centrals de tot un conjunt d’actuacions la Diputació de Tarragona impulsa per donar suport a les iniciatives emprenedores i al creixement econòmic, social i sostenible del territori. En aquest sentit, el diputat delegat de Polítiques d’Ocupació i Emprenedoria de la Diputació de Tarragona, Pere Granados, ha posat de manifest “la necessitat de generació de talent, de retenir-lo i d’atraure’l per tal que l’economia del nostre territori evolucioni”.
 
A més del lliurament de guardons, durant l’acte ha tingut lloc la conferència “Save the PLASTIC: una solució creativa, circular, participativa i sostenible al repte del plàstic” de Néstor Catalán. Catalán és el CEO i cofundador de PLASTICPeople, un projecte nascut a Vietnam al 2019 i que vol establir-se també a Europa des de Reus.
 
El certamen ha arribat enguany a l'onzena edició dels Premis Emprèn de la Diputació de Tarragona. En total ha impulsat 22 projectes empresarials del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès, amb una dotació econòmica total de 43.000€. L'objectiu del certamen al llarg d’aquests anys ha estat augmentar i consolidar empreses i projectes basats en la innovació, la tecnologia i els nous models de negoci. De fet, des de la creació dels Premis Emprèn s’han reconegut més de 200 iniciatives d’entre més d’un miler de participants.