El Llar, Jesús Serrano, Manel Margalef i la Coral Aquae, premiats a la Nit de la Cultura d'Amposta

La tercera edició de la Nit de la Cultura va reconèixer a diferents entitats i persones per la seva trajectòria i dinamització de la cultura de la ciutat

Imatge dels guardonats en la darrera Nit de la Cultura d'Amposta
Imatge dels guardonats en la darrera Nit de la Cultura d'Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
11 de desembre del 2023
Actualitzat a les 10:33h
El pubLlar, l’escriptor JesúsSerrano i la CoralAquae de LaUnióFilharmònica van ser els guardonats a la tercera NitdelaCulturad’Amposta, celebrada este dimecres, 6 de desembre.

L’esdeveniment es va celebrar a l’Auditori municipal en el marc de la 61a FiradeMostresd’Amposta, amb la voluntat de retre homenatge a les persones i entitats que han tingut un paper destacat en l’impuls de la cultura de la ciutat. La regidora de Cultura i MemòriaHistòrica, InésMartí, destacava que "la Nit de la Cultura s’està establint com a un referent per als agents culturals de la ciutat i aquest any, per primer cop, hem comptat amb un reglament que ens ha permès acotar unes categories per reconèixer als diferents premiats".

Per la seua banda, l’alcalded’Amposta, AdamTomàs, afirmava que "la Fira no és només un aparador comercial i d’activació econòmica, sinó que també actua com a escenari de tot el que tenim a la ciutat". L’alcalde reblava que "Amposta és una ciutat eminentment cultural, amb moltes entitats que treballen per la cultura i dues bandes de música centenàries". L’alcalde reivindicava que, des del 2015, la inversió en cultura per habitant ha passat dels 65 als 250 euros.

Durant la tercera Nit de la Cultura es va reconèixer al pub Llar pels seus 55anys de difusiócultural. Impulsat l’agost del 1968, encara en dictadura, per Mari Chordà, Josep Niebla i Joan Gavaldà, el Llar s’ha consolidat com un espai per als amants de la cultura en totes les seues vessants. Actualment, continua sent un punt de trobada els dimarts a la tarda i de cantautors un cop al mes. També es fan presentacions de llibres, exposicions d’art i actuacions musicals en directe.

L’escriptorJesúsSerrano, pare literari del personatge MiqueletSetencàrrecs, va rebre un guardó per la seva tasca al món de les lletres. Serrano té nou llibres publicats, entre els quals ’Teresina no sap cantar’, ’Bruixa!’, ’Lola i els contes’ o ’Pessoa, Pla, Puixkin, Piñeiro i altres narracions’, i ha guanyat prop de 30 premis literaris. En concret, només aquest 2023, ha sigut mereixedor de quatre guardons literaris.

Per la seua trajectòria en el món de l’art, ManelMargalef també va recollir un premi a la Nit de la Cultura. Des dels seus inicis als anys noranta fins avui, Margalef ha protagonitzat diferents exposicions i galeries de fotografia. A més, també ha exercit com a docent i, des del 2020, és director del Museud’ArtModerndelaDiputaciódeTarragona.

Finalment, la CoralAquae de la UnióFilharmònicad’Amposta va rebre un reconeixement pels seus 25anys. Fundada per socis i sòcies de la Fila, des dels seus inicis ha fet concerts i intercanvis arreu de Catalunya, a més de participar en actes propis d’Amposta com la Festa del Mercat a la Plaça.

La vetllada va comptar amb música en directe gràcies al grup Dimarts al Llar i a la mateixa Coral Aquae.