L'hospital d'Amposta i el Verge de la Cinta col·laboren per millorar l'atenció a les persones amb osteoporosi

El projecte ajudarà a desplegar el Pla d'atenció Territorial de Reumatologia i aproparà el servei als habitants del Montsià

Façana de l'hospital comarcal d'Amposta.
Façana de l'hospital comarcal d'Amposta. | S.B.
Nació
30 de novembre del 2023
Actualitzat a les 16:21h
Al Servei d'Atenció Ambulatòria de l'Hospital Comarcal d'Amposta s'ha iniciat un projecte de col·laboració amb l'especialitat de Reumatologia de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) que ajudarà a desplegar el Pla d'atenció Territorial de Reumatologia i que aproparà este servei als habitants d'Amposta i del Montsià. El projecte té com a objectiu, millorar l'atenció a les persones amb osteoporosi.

Esta col·laboració inclou la implantació de la Unitat de Fractures Osteoporòtiques. Es tracta d’una unitat específica que, seguint els criteris de la International Osteoporosi Fundation, capta persones amb fractures que es produïxen en ossos que s’han debilitat per l’osteoporosi i els oferix un tractament específic.

Una de les particularitats del projecte és que la captació de les persones serà a través dels especialistes de medicina interna, traumatologia o urgències de l'HCA que, segons els criteris clínics de la Unitat i/o el resultat d'algunes proves, decidiran quines persones són candidates a ser controlades per esta Unitat d'osteoporosi.

Les visites es faran a consultes externes de l'Hospital Comarcal d'Amposta a càrrec la Dra. Uyaguari, especialista en reumatologia, els dijous i divendres als matins, a la 4a Planta de l'hospital, consulta 31.

El servei contarà també amb una consulta d'atenció d'infermeria experta, que a més d'ajudar en el tractament, educarà i donarà consells a les persones indicades per la Unitat.