Fàtima Beltran aborda dos cares de la infidelitat en «El soroll de les absències»

L'autora tortosina presenta la seua primera novel·la en català, publicada per l'Editorial Aledis, que s'estrena a les Terres de l'Ebre

L'autora, amb la seua primera novel·la en català.
L'autora, amb la seua primera novel·la en català. | Cedida
Redacció
27 de novembre del 2023
Actualitzat a les 16:12h
L'escriptora tortosina Fàtima Beltran ha presentat la seua última novel·la, i primera escrita en català, "El soroll de les absències", una obra que aborda i convida a la reflexió sobre dos cares de la infidelitat. L'Editorial Aledis, una editorial jove de les comarques gironines, ha publicat la primera edició d'esta obra i s'estrena així a les Terres de l'Ebre.

"Aledis defensa els valors del caràcter, la llibertat, la reivindicació, la irreverència, l'empoderament, la sororitat, la lluita i la valentia, un enllaç perfecte amb l'òpera prima en català de Fàtima Beltran", ha assenyalat Rosa Casas, de l'Editorial Aledis. Per la seua banda, l'autora apunta que "m'il·lusiona molt publicar esta primera novel·la en català. Em ballava per dins del cap ja fa anys, però en format teatral, i finalment ha cristalitzat en forma de novel·la i estic molt contenta amb la feina que s'ha fet amb Aledis".

Sinopsi de la novel·la

En Joan i la Sílvia decidixen celebrar el seu quart aniversari amb una escapada de cap de setmana al Delta de l'Ebre i així intentar salvar una relació que sembla no estar passant pel seu millor moment. Allà hi trobaran la Rosa, l'amfitriona de la casa rural on s'allotgen, un personatge curiós amb un passat clarobscur. Tot i la diferència generacional i de mons de què procedixen, la mestresa de la casa i la jove hoste es faran confidents en conèixer què és sentir-se traïdes per la seua parella.

Es tracta d'una obra narrada en dos línies temporals marcades per la vida de la Sílvia i de la Rosa. Dos històries de dos dones que s'han trobat per mostrar les seues ferides, idees de feminisme, de no maternitat i la capacitat de resiliència. Però un gir inesperat farà recapacitar les protagonistes i el lector, reflexionant sobre les dos cares d'una mateixa moneda: la infidelitat.