L'Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l’Ebre anuncia mobilitzacions per al proper 25-N

Es commemora el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones

Manifestació contra la violència envers les dones a Tortosa
Manifestació contra la violència envers les dones a Tortosa | Sílvia Berbís
Aguaita.cat
21 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:08h
Enguany, sota el lema “Focalpatriarcat.Contralesviolènciesmasclistes: proupedaços, construïmfeminismes!” l’assemblea vol posar el focus en la manca de recursos que tenen les dones i persones amb identitatsdissidents davant les violènciesmasclistes. També, han fet una crítica a la invisibilització dels recursospúblicsexistents, la qual cosa fa que moltes dones no saben què fer ni com actuar després de patir una violència masclista, ni tampoc son conscients de tots els serveis que existeixen a l’Ebre. Per això enguany, sota el lema “Què faig si pateixo violències masclistes?” les feministes han elaborat un trípticinformatiu amb un recull dels recursospúblicsdisponibles, que es podrà trobar a diferents pobles i espais públics de les Terres de l’Ebre, així com també a les xarxes socials.

L’acte central consistirà en una marxadetorxesnomixta que sortirà de l'esglésiadelRoser de Tortosa a les 19:00h el divendres24 de novembre. Abans de la concentració per la marxa de torxes, hi ha convocat a les 17:30h un TallerdePancartes, a la PlaçaPiusXII. Abans de la marxa, les dones i persones amb identitats dissidents podran escriure violències masclistes que s’aniran cremant durant el recorregut. La marxa acabarà amb un actepolíticmixt a les 20h a la Plaçadel’Ajuntament. Des de l’assemblea, remarquen la importància de que la marxa siga no-mixta, com acte d’empoderament i amb una alta càrrega simbòlica. 
 
Alguns dels actesorganitzats per col·lectius que formen part de l’assemblea, com una altra manifestació amb cassolada a les 18h el mateix 25 de novembre organitzada per LesMuixes a laRàpita, així com també una acció-performance al PontloPassador organitzada per la Comissiófeminista de Deltebre & SantJaumed’Enveja el 25 de novembre a les 18h. 
 

Cartell dels actes per al 25-N a les Terres de l'Ebre Foto: Cedida