La cursa de muntanya Lo pastisset arriba a Benifallet

Enguany, oferirà 7 recorreguts al voltant del terme i per la Serra de Cardó, i 5 d'ells seran puntuables al circuit de curses de muntanya

Imatge d'una de les passades edicions de la cursa.
Imatge d'una de les passades edicions de la cursa. | Cedida
Redacció
15 de novembre del 2023
Actualitzat a les 18:54h
Lo pastisset celebra el pròxim diumenge dia 26 de novembre la 12a edició de la seua popular cursa de muntanya. Una cursa renovada i amb totes les característiques per ser una cursa única: promoció de l'activitat física, respecte del medi ambient, revaloració de la serra de Cardó i del terme de Benifallet i una clara aposta per la solidaritat amb la versió del "Pastisset Solidari".

"Lo pastisset té un fort protagonista: la serra de Cardó, un espai que té moltes rutes de muntanya espectaculars i que molta gent desconeix; és per este motiu que ho volem posar en valor", assegura l’organització de la cursa.

La cursa tancarà el pròxim diumenge dia 26 el circuit ebrenc de curses de muntanya, que procedirà a fer l'entrega de premis el següent dia 1 de desembre. Enguany, lo pastisset oferirà 7 recorreguts al voltant del terme de Benifallet i per la Serra de Cardó, i 5 d'ells seran puntuables al circuit de curses de muntanya.

En esta edició, i com s'ha fet anteriorment, es preveu una llarga llista de participants, així com també de voluntaris del mateix poble on, any rere any, s'arriba a la xifra de més de 200 voluntaris que fan possible la seua celebració. "Tenim la gran sort de poder comptar amb l'ajuda de tot un poble que fa que sentim la cursa encara més benifalletenca. Tothom es bolca amb la cursa i amb ajudar amb tot el que és necessari, ja siga netejant senderes o col·locant-se als avituallaments repartits el dia de la cursa" destaca l’organitzador.

Enguany, lo pastisset oferirà l'autèntica experiència TRAIL, amb el recorregut de més de 28 km que compta amb un desnivell positiu/negatiu de 1950 m. A banda, també comptarà amb els altres recorreguts estrella com són l'Express amb 18,2 km; Juvenil de 12,61 km; el Cadet de 10,40 km; l'Infantil de 6,87 km. Després també té dos recorreguts de Marxa, la marxa llarga de 12,61 km i la marxa curta de 10,40 km, que no són puntuables al circuit de curses de muntanya, però que tenen com a objectiu gaudir del recorregut i del paisatge.

Un dels altres trets a destacar és que Lo Pastisset disposa de la seua versió més solidària, on cada any es recapten diners a través de tallers, activitats o venda de productes fets a mà que aniran íntegrament destinats a la lluita contra el càncer de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Cal recordar als participants que disposen dels següents serveis: guarda- roba, zona de massatges, avituallaments repartits per tots els recorreguts, aparcament gratuït, dutxes, canviadors, lavabos. Posteriorment, es farà l'entrega de premis que acabarà amb el tradicional dinar popular que fan l'associació de les dones meravelles del poble de Benifallet. Per més informació podeu consultar la pàgina web www.lopastisset.cat o les respectives xarxes socials on ho trobareu sota el nom de @lopastisset.